Vi hjälper dig på vägen - välj rätt kök!

Att välja vilket kök man ska ha är inget enkelt beslut. Vilken stil ska det ha? Vad kommer jag trivas med i flera år framöver? Vad är praktiskt? Här kommer fem tips som hjälper dig på vägen.

1. Besök köksutställningar

Många köksleverantörer har demokök som du har möjligheten att uppleva. Känn, kläm och inspireras av nya trender och smart teknik som kanske inte finns i ditt kök hemma.

2. Tänk praktiskt

Placera kyl och spis på samma sida eller i närheten av varandra för att slippa onödigt spring. Om du vill ha en köksö med häll bör du planera för en ho i ön så att du kan hälla av kokande vatten utan att behöva förflytta dig i köket med en het kastrull. Skaffa utdragbara system i lådor, skåp och skafferi. Det är ergonomiskt, praktiskt och ger bra överblick.

3. Fundera över stilen

Hur ser huset ut, vilken stil har det, vilken stil skall ditt kök ha? Hur ska köket upplevas i förhållande till de andra rummen och deras möbler. Du kan välja att köket smälter in och inte märks så mycket, eller att det blir starkt dominerande i förhållande till övriga bostaden.

4. Förvaring

Visst kan det vara snyggt med kök utan överskåp, men fundera ett varv extra hur mycket förvaring du är i behov av och om du kommer få plats med allt innan du bestämmer dig. Förutom grytor, tallrikar, glas, hushållsapparater, kryddor och baktillbehör finns det en del annat som ska få plats. Vart ska källsorteringen få rum till exempel?

5. Belysning och el

Planera för bra belysning redan från början, det ska finnas möjligheter till bra allmänt ljus, arbetssljus och stämningsljus. Se till att det finns tillräckligt många elluttag. Idag finns det många smarta lösningar där du kan gömma undan dessa på ett snyggt och praktiskt vis.  

HTH-kök ingår i ett Myresjöhus

Som standard i alla Myresjöhus ingår kök från HTH. Där du som kund får träffa en köksdesigner för att rita fram ett kök som passar dig och ditt hus bäst. De bygger kök av högsta kvalitet djupt rotad i den danska designtraditionen.

Inspirerande lösningar i vardagsrum

Upptäck våra inspirationssidor

Inspiration för vardagsrummet

Funderar du på öppen planlösning, mysiga soffor och var tv:n ska placeras? Här hittar du inspirerande bilder och fördjupande artiklar som hjälper dig ta rätt beslut för ditt nya vardagsrum!

Se all vardagsrumsinspiration här

Beställ vår nya katalog

Allting börjar med en katalog

"Katalogen är den yttersta inspirationskällan för många av våra kunder"

Det säger Aleksanda Ohlson, chefsarkitekt på Myresjöhus. Hon har ritat flera av husen i Myresjöhus nya katalog. Beställ den nu och ta första steget i din husresa. 

Beställ katalog här

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus