Beställ katalog
  • Fritidshus
  • Trender

Ett hus för generationer i generationer

Vi har visserligen passerat sommarsolståndet, men vi skulle vilja säga att vi går mot ljusare tider ändå. För steg för steg ser vi hur familjer kan mötas över generationsgränserna igen, både i och utanför hemmet.

Vi kan så smått börja planera in födelsedagsfiranden och göra semesterplaner där hela familjen kan vara med. Det kan handla om en gemensam fjällresa – eller lata dagar på en filt i gräset. Hur man ses är kanske inte det viktigaste. Det viktigaste är att det inte längre behöver vara en särskilt avlägsen tanke.

En plats att umgås på tillsammans

Bor man i stan längtar man ofta efter att komma bort lite från vardagen. Efter att umgås med familjen i en miljö där man kan koppla av, där man kan varva ner lite tillsammans. Det kan handla om någons hem utanför stan eller ett fritidshus med utrymme för att duka upp till långbord i det fria. Sedan finns det ju självklart inget som kan stoppa en familj från att vara en familj. För om vi känner dem rätt kommer de yngre i sällskapet inte vilja sitta stilla en sekund. Farfar kanske somnar till en stund på sitt håll. Det blir ju lätt så med all frisk luft! Och pappa kan ju såklart bli lite sur när ingen vill vara i hans lag under kubben – men han är ju en sådan dålig förlorare trots allt. Allt det och lite till hör ändå till alla möten över generationerna.

Hus som många generationer kan få ta del av

I många familjer finns det platser som går i arv. En stuga någonstans djupt inne i skogen som har sett likadan ut sedan gammelmormor var liten. En sjö där pappa lärde sig simma som liten. I många familjer finns de där platserna. Men i lika många fall är det något som skapas tillsammans. Tillsammans i familjen, bland vänner så hittas nya smultronställen, perfekta backar, gömda badklippor och imponerande utkiksplatser. Man skapar nya traditioner för hur midsommar och nyår firas – allt eftersom familjen förändras och växer.

Allt det vi bygger idag

Det finns ingen som kan säga säkert hur nästa generation tar vidare det som vi bygger. Vad de tycker om planerarna som vi gör. Det är ju trots allt upp till dem att göra vad de tycker är bäst. Eller hur? Men det finns något vackert i att tänka på det. Att vi skapar något en ny generation och generationer efter det kan göra till sitt. Även om vi kanske inte kan följa med på hela den resan finns det inget som stoppar dig från att fantisera.

Vill du skapa en plats där generationer kan mötas? Vi kan hjälpa dig hitta ett fritidshus som familjer och vänner kan njuta av under många år framöver. Prata med oss om du är intresserad av att börja en ny historia!

 

Upptäck våra fritidshus!

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!
Glenn Dolk Säljare, Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.