Hitta rätt husmodell för din familj

Myresjöhus har över 40 husmodeller att välja på och dessutom en mängd olika stilar att klä ditt hem i. Det viktigaste valet på din husresa är att välja vilket hus det är du vill bygga. Vi ger dig några tips för att uppfylla husdrömmarna.

Ett hus för familjen

Börja med att se vilka behov och önskemål ni har. Det kan vara enkelt att se efter vilka behov ni har i nuläget och därefter planera antal sovrum, förvaring och umgängesytor som ni behöver. Men glöm inte att tänka på framtiden. Du bor troligen i ditt nybyggda hus i flera år framöver, kanske till och med resten av livet. Är ni många eller väntar tillökning är ett större hus önskvärt där alla får sitt eget rum och där barnen kan få sin egen del av huset med eget allrum. Är det till och med så att de får en egen våning? Med ett 2-planshus kan barnen få rum för lek och bus på övervåningen medan ni har ert sovrum på nedre plan. Är familjen mindre kan ett 1-planshus vara av större intresse. Och är barnen mindre vill många ha deras sovrum nära sitt eget.

Se över umgängesytorna och försök föreställa er hur ni kommer att använda dem. Ett stort rymligt kök för matentusiasten, plats för långbord till alla gäster och öppen planlösning. Eller imponera med maffig takhöjd, avgränsat kök från vardagsrum och en mysig plats där du kan krypa upp framför tvn.

Tomtens förutsättningar

Om du ska bygga ditt hus på ett planlagt område finns det oftast en detaljplan som styr själva byggnationen. Ta reda på om det finns särskilda byggnadskrav. I detaljplanen kan du se om det finns riktlinjer och krav för husets placering, högsta tillåtna byggnadshöjd, takvinkel och byggnadsarea. Andra förbehåll kan vara avståndet till gatan eller att viss del inte får byggas på då det finns ett ”u-område”.

Ta vara på omgivningen

Finns det en utsikt eller några underbara soltimmar du vill ta vara på? Se till att du har balkong eller möjlighet att kliva ut på en stor altan. Om du vill njuta av utsikten även när du är inomhus satsa på ett hus med stora glaspartier.

Allt som oftast placerar du ditt hus för att få mest nytta av dagens strålar. Fundera på hur ni utnyttjar det på bästa sätt och om du uppskattar en frukostkaffe i morgonsolen eller en grillkväll i solnedgången. Men se också över hur ni placerar huset utefter era grannar, dels så det harmonierar men ett tips är även att titta lite extra på hus i vinkel om du vill fånga soltimmarna men slippa hälsa på grannen insmord i solkräm.

Besök våra visningshus

Det är inte särskilt lätt att föreställa sig ett hus utifrån ett par bilder och en planlösning. Att få känslan för rummens storlek och hur mycket av livet som får plats i huset kan vara viktigt. Runt om i landet har vi visningshus så att ni kan uppleva ett äkta Myresjöhus. På våra lokala kontor har ni dessutom möjligheten att se flera av våra husmodeller i VR. Med hjälp av våra VR-utrustning kan du upptäcka husen och det känns nästan lika verkligt som att ta steget in i ett av våra fysiska hus.

Free your style

Hus i olika färg och form. Formen har vi redan pratat om, men utseendet. Vårt koncept Free your style gör det möjligt för dig att hitta en stil som passar ditt hem både exteriört och interiört. Här har vi på Myresjöhus redan plockat ut produkter som skapar en röd tråd genom hela ditt hem. Välj mellan de exteriöra stilarna Industriell, Lantlig, Modern och Ocean Living.

Janne Bergendahl Säljare, Myresjöhus

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.