Beställ katalog
  • Kundreportage

"Bättre och billigare att bygga helt nytt"

Våren 2014 skrev paret på sitt första avtal. Dom tog första steget mot sitt Myresjöhus. Paret bestämde sig för att vara ute i god tid och påbörjade bygget under hösten 2015 och flyttade in i mars 2016. Innan dom skrev på sin första beställning var paret dock inne på ett annat spår.

Jan och Monica sökte efter ett hus med gammaldags exteriör, så att det skulle passa in i en gammal mysig fiskeby som Vitemölla på den Skånska ostkusten. Valet föll till slut på modellen Lilla Herrgården, men först efter att paret ändrat sina ursprunliga tankar.

- Vi hade först tänkt bygga om vår lilla sommarstuga, men insåg efter ett tag att det skulle både bli bättre och även billigare att bygga ett helt nytt, säger Jan.

- Lilla Herrgården är lagom stor för två personer och enplans med öppen planlösning, vilket passar utmärkt för oss som pensionärer. Hustypen gör det möjligt för oss att bo kvar resten av vårt liv, berättar Monica.

Att bygga hus är ett av det största beslut man tar i livet och även fast resan kantas av svåra beslut så är den även väldigt glädjande och rolig. Paret stod inför många val. De var nöjda med planlösningen men valde att förändra köksinredningen och satte även in ett badkar istället för dusch i badrummet. Paret tycker att den största utmaningen med husbygget var att följa med i bygget hela tiden. Det var många viktiga beslut som skulle tas och dom ville att allt skulle bli bra från början.

- Det var underbart att se huset växa fram. Vi hade bra entreprenörer hela resan, som vi fortfarande har kontakt med, säger Jan.

Startade en blogg om sitt husbygge

Monica älskar att skriva och att fotografera så att starta en husblogg gjorde väntan och längtan lite kortare.

- Dessutom tyckte jag att det har varit inspirerande att läsa andras husresa i deras bloggar, så jag ville ge andra möjligheten att se en liten herrgård växa fram. Bloggen har bland annat medfört att tre par, som funderar på att bygga samma husmodell, varit och titta på vårt. Alla har förvånats över hur stort och öppet det är och varit glada för att de fått möjligheten att se huset på riktigt, säger Monica.

Vi frågade paret vad deras bästa tips är till dom som går i husbyggartankar.

- Ta god tid på er, så att ni verkligen kan tänka igenom era val. Gå och titta på ett av företagets visningshus och helst ett av samma modell som det ni tänker bygga. Vi hade inte den möjligheten, men gick istället på en visning av en Myresjöhus Lilla Herrgård som var till salu. Att få se huset på riktigt är guld värt, säger Monica.

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.