"Ett arkitektritat Myresjöhus som representerar oss"

Många bygger ett hus, andra bygger fler. När Familjen Axelsson byggde sitt första hus 2007 hade de inte möjligheten att påverka så mycket kring utseende och planlösning. De trivdes bra i det huset, men kunde inte släppa drömmen – att få designa sitt eget hus från grunden.

- Vi lekte med tanken att bygga nytt hus igen i flera år innan vi faktiskt bestämde oss för att förverkliga drömmen, berättar Maryam.

Några år senare startade de sin planering tillsammans med en säljare på Myresjöhus. Familjen berättade om deras tankar och hur de ville att just deras drömhus skulle se ut.

- Vi åkte till Myresjöhus huvudkontor i Myresjö och träffade arkitekten Ingalill Lägersten. Hon läste av våra tankar direkt och förstod våra behov och önskemål, berättar Maryam och fortsätter..

- Vi fick därefter ett förslag som efter några ändringar blev det huset vi bor i idag.

Egendesignat hem

Tillsammans med arkitekten Ingalill ritade familjen fram ett hus som representerar dem och deras personlighet. Huset blev ett 1-planshus om 174 kvadratmeter med ett lyxigt dressing room intill föräldrarnas sovrum.

-Hos Myresjöhus fick vi möjligheten att själva påverka hur huset skulle se ut. Vi fick sitta med en arkitekt och rita fram alltifrån vart väggarna skulle placeras till hur rummen skulle se ut och vilken stil huset skulle ha, säger Maryam.

Myresjöhus gav oss denna fantastiska möjlighet

2017 flyttade familjen in i deras egendesignade hem. Det var familjens andra hus men även om de hade erfarenheten sedan tidigare husbygge blev detta en helt ny utmaning.

- Att bygga med Myresjöhus gav oss den fantastiska möjligheten att få vara med och bestämma från dag ett. Vi fick vara delaktiga i planeringen, det gör det enklare att hålla koll på budgeten så att det inte dyker upp några överraskningar, berättar Maryam. Vi trivs verkligen i huset, det går inte att sätta ord på den känslan!

Familjen Axelssons tips:

  • Välj ett husföretag man känner sig trygg med. Vi fick direkt en bra känsla när vi träffade Myresjöhus personal.
  • Ta god tid på er att planera.

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus

Påbörja din husresa

Reportage och guider om att bygga hus

I våra reportage och guider på Ett hem för livet hittar du en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Läs alla reportage

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.