Beställ katalog
  • Kundreportage

Ett prisvärt hus med stora möjligheter

Familjen Nilsson Hammarberg ville vara säkra på sitt val när de skulle bygga sitt drömhus och letade länge efter den rätta husleverantören. Med Myresjöhus fick de ett prisvärt hus med stora möjligheter och i dag står deras Smart 168 i Röbäck utanför Umeå.

Evelina och hennes man hade bestämt sig för att det var dags för ett nytt hus. Som många andra började de att leta bland äldre hus men hittade inte det de sökte när de besökte husvisningarna. Det fanns alltid något de inte var nöjda med eller något de ville ändra. När det sen släpptes tomter utanför Umeå ändrades familjens planer.

– Det var det perfekta stället ett stenkast från stan men ändå med "landetkänsla". Då bostadspriserna var så höga blev det knappt någon skillnad mellan att köpa ett gammalt hus jämfört med att bygga ett nytt hus. Då kändes valet rätt självklart, menar Evelina.

Efter tomtköpet gick det långsamt framåt, med god anledning. Familjen ville vara säkra på att de gjorde rätt val när det kom till leverantör.

– Det tog cirka 1,5 år. Vi stressade inte fram något utan efter att vi hade köpt tomten var vi noga med att besöka så många husleverantörer och banker som möjligt för att jämföra och välja det som passade oss bäst. Vi var runt till alla husleverantörer i stan och kollade alternativ men det var inte förens vi kom till Anna på Myresjöhus som det äntligen kändes rätt. Så enkel att ha att göra med. Hon gav oss en sådan trygghet redan från start, man kände verkligen att hon var där för att hjälpa oss att bli så nöjda vi kunde bli i vårt husbygge. Vi fick en välkänd husleverantör med möjligheten att välja precis hur vi ville bygga huset och Level One-serien som gav oss ett prisvärt alternativ till att välja var och vad vi ville bekosta mer eller mindre, berättar Evelina.

Prisvärt hus och personliga val

Level One-serien är Myresjöhus instegssortiment som innebär ett enklare steg in i ett Myresjöhus, utan att du behöver göra avkall på kvaliteten. Sortimentet består av våra Smarthus där varje kvadratmeter utnyttjas. För familjen Nilsson Hammarberg blev det ett Smart 168 med liggande vit panel och tegelrött tak.

– Det var prisvärt att börja med lite lägre standard och sedan välja vad man ville uppgradera samt lägga till. Vi byggde huset så att det såg ut ungefär som Kungshamn. Entrén till huset fick fyra belysta pelare vilket jag tycker gjorde en stor skillnad utvändigt, säger Evelina.

Det blev en förändrad planlösning när Evelina och hennes man fick välja hur deras hus skulle se ut. Större umgängesytor och ett vackert burspråk stod på parets önskelista.

– De största förändringarna var nog att vi ändrade om hela planlösningen på nedervåningen och la till ett burspråk för att få en öppen, ljus planlösning mellan vardagsrum och kök, berättar Evelina.

Eget hem med stora projekt

I dag har Evelina, hennes man och deras tre barn bott in sig i huset och trivs i sitt eget, rena hem.

– Vi trivs väldigt bra. Jag älskar att ingen annan har bott i huset utan att allt är vårt och har alltid varit. Jag avskyr smuts, så det är skönt att veta att det bara är vår smuts man behöver städa och även att allt går att städa rent. Jag minns när vi bodde i vår förra lägenhet, ett gammalt 70-talshus. Hur mycket man än städade kändes det som att det aldrig blev rent, säger hon.

Och trots att huset är på plats finns det alltid många andra roliga projekt runtomkring hemmet som familjen fixar med.

– Hittills har vi gjort klart hela tomten, satt häck mellan oss och grannen för att få det extra privat på altanen. Till våren ska vi ta oss an vårt största projekt utvändigt: att sätta någon slags stenmur med plantering och eventuellt belysning i vår 30 meter långa slänt för att allt ska kännas klart.

Evelinas tips!

  • Det roligaste med att bygga nytt var att vi fick välja allting själva. Vad vi ville ha för planlösning och vad vi ville lägga pengar på.
  • Mitt tips till andra som funderar på att bygga hus är: stressa inte fram något och låta allt ta sin tid, även när huset är klart. 

Skriv gärna ett förslag på när du vill träffas så återkommer vi för att bekräfta en tid

Boka möte med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.