Fördelarna med att besöka ett visningshus

Ett besök i något av våra visningshus kan vara en bra idé när du börjar gå i hustankar. Att bygga ett hus är ett stort beslut. Ett stort beslut fyllt av flera små beslut. I ett visningshus kan du inspireras av tillval, se ljusinsläppet i en öppen planlösning och förstå rymden av huset.

Vi har pratat med våra Myresjöhusbloggare för att höra om deras upplevelser av att besöka våra visningshus. Alexander och Romina Biledt bygger ett Stångskär i Stockholmsområdet och Elin Nilsson och Andreas Gunnarsson bygger ett Mästergården i Södra Vi.

Besökte ni något av våra visningshus innan ni bestämde er för att bygga hus eller under själva husprocessen?

Elin och Andreas: Vi beställde hem katalogen i första hand men kände att det vore skönt att se huset framför sig på riktigt. Vi var och kikade på ett Mästergården.

Alexander och Romina: Vi ville gå och känna av standarden, planlösningen och stilen på Myresjöhus hus och därför passade vi på att gå på en visningshelg där man kunde gå mellan husen och snabbt ställa intrycken mot varandra. Vi besökte Frösön och Allegra enbart en gång, men Stångskär besökte vi i alla fall 3-4 gånger innan vi beslöt oss för att bygga just den modellen. Sen dess har det blivit ytterligare ett och annat besök under själva tillvalsprocessen. 

Vad tyckte ni var bra med att få besöka ett visningshus?

Elin och Andreas: Det bästa var att få uppleva planlösningen och husets helhetskänsla. Eftersom Mästergården har en hög takhöjd i vardagsrummet var även det viktigt för oss att känna av innan vi bestämde oss.  

Alexander och Romina: Det som var bra med första besöket var som sagt att få en övergripande känsla för husen. Att se husen i en katalog och på internet är en sak, men att få känslan för rymd, planlösning och saker som exempelvis ljusinsläpp får man inte genom de medierna, då är det husvisning som gäller. När vi dessutom hade bestämt oss för husmodellen så blev fokuset på de övriga besöken snarare att kolla på materialen och tillvalen som fanns i visningshusen, samt att ta lite olika mått.

Var det några tankar eller val som ändrades av att ni besökte ett visningshus?

Elin och Andreas: Vi kände att våra tankar på att faktiskt bygga Mästergården bara blev större efter besöket. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet, klyschigt men så sant! Vi bestämde oss nog där och då att husmodellen skulle få bli vårt eget hem. Sen fanns det fler visningshus på området vi var på. De var vi inte lika intresserad av men vi gillade att blandningen av olika hus var stor. Då finns det något för alla, vilket vi tycker är superbra! Samt att det alltid finns inspiration att hämta i olika sorters hus.

Alexander och Romina: Absolut, många val ändrades genom besöken i visningshusen. Den största förändringen var att vi gick från New England stil till modern. Vi hade initialt bestämt oss för en mer traditionell stil, vi var inte så mycket för de moderna kuberna och stilen, men efter att ha klivit in i den stora öppna ytan på nedervåningen i Stångskär så blev vi helt tagna. De övriga valen som ändrades på tillkommande besök var allt från golv, trappa, dörrar, kök, vitvaror. Kortfattat kan man säga att vi gillar att klämma och känna på saker innan vi bestämmer oss för något.

Fick besöket i visningshuset er att bestämma er för vad ni ville ha för husmodell?

Elin och Andreas: Ja verkligen! Vi hade höga förhoppningar efter att ha sett alla bilder i katalogen och på Myresjöhus Instagram. Huset var så fint och helt perfekt i våra ögon. Vi är glada att vi tog oss tiden att åka till visningshuset som låg nästan fyra timmar bort. Vårt tips är att åka till visningshusen, det är så himla värt och kommer hjälpa er otroligt mycket på resan till ert drömhus.

Alexander och Romina: Ja, det var intrycket av ytan och planlösningen som gjorde det för vår del. Stångskärs nedre våning med alla de stora fönstren och det enorma ljusinsläppet, den öppna ytan, det rymliga köket samt den ändå väl tilltagna vardagsrumsdelen är pricken över i:et. Allteftersom man utforskade huset mer och gick uppför trappan och möttes av det stora fönstret ovanför trappan och kommer upp till allrummet på övervåningen, som även det är väl tilltaget, finner man det stora badrummet och master bedroom med två walk in closet och fransk balkong. Det var det som sealed the deal för vår del. 

Få med dig hemkänslan hem

Känn in rymden, få grepp om materialvalen och upplev känslan av hur det är att bo i ett Myresjöhus. Besök ett våra visningshus och passa på att ställa frågor till våra representanter på plats. Välkommen! 

Se alla visningar här

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.