Beställ katalog
  • Kundreportage

Möjligheten att inreda i takt med att familjen växer

Paret Emma och Andy stod inför en flytt till en ny ort. De bestämde sig för att bygga ett nytt hus redan när de besökte staden Nyköping.

Våren 2013 beslöt sig paret som väntade tillökning för att bygga nytt hus i Nyköping. De hade förälskat sig i en tomt som låg vackert beläget intill hav och fantastiska naturmiljöer.

-Vi bestämde oss att bygga nytt hus redan innan vi flyttat till vår nya stad, säger Emma.

Det började med en katalog

Paret som bara bott i bostadsrätt tidigare började sin husresa med att beställa en katalog, kort därefter hade de ett möte med en säljare från Myresjöhus.

-Under några månaders tid besökte vi flera visningshus för att få känslan av vilken husmodell som passade både våra krav och budget. Våren 2013 tog vi beslutet och i maj 2014 hade alla husets väggar rests. Vi flyttade in i början av oktober samma år, säger Emma.

Att välja en hustillverkare med lägre standard invändigt var inget alternativ

Familjen ville inte binda upp allt kapital i sin bostad och valde därför en husmodell som hade ett bra pris men med samma kvalitè.

-Att välja en hustillverkare med lägre standard invändigt var inte ett alternativ för oss. Vi kände oss trygga i vårt beslut från start till mål, säger Emma.

Familjen byggde ett Smart 98+

Ett tvåplanshus som ingår i serien Level-One. Paret valde att ändra placeringen på fönster för att minimera insynen.

-Så som fönsterna är placerade i dagsläget släpper de fortfarande in ljus, men skymmer insyn. Vi valde även ett liggandes fönster i köket istället för ett ståendes, för att kunna ha frihängande och liggande överskåp, Säger Emma. På planlösningen la vi till en inbyggd garderob både i hall och sovrum, samt satte vi upp en vägg i badrummet så att tvättstuga och badrum blev uppdelat i två, fortsätter Emma.

Paret vet hur det känns att se sitt hem växa fram. De valde att inreda sin övervåningen i takt med att deras familj växte och behoven blev större. Familjen byggde till ett masterbedroom med anslutning till ett stort badrum. Nu drömmer familjen om att göra klart framsidan av huset.

-Det roligaste var att få skapa ett hus precis som vi ville ha det. Vi tyckte att det var otroligt kul att se huset växa fram och att hela tiden få vara delaktiga i alla beslut. Vi valde att blogga om vår husresa för att följa hur vårt hus växte fram. Vi läste även fler Myresjöhus-bloggar och tog del av många viktiga tips och råd, säger Emma.

Familjens tips till andra:

Låt det ta tid. Vi är väldigt glada över att vi valde ett hus med inredningsbar övervåning. Att få bo in sig i huset och känna efter vad man drömmer om, har gjort att vi är otroligt nöjda med vårt hus.

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

LÄS KUNDERNAS EGNA ORD

Läs våra husbloggar

Bli inspirerad av de som bygger med Myresjöhus

Våra husbloggare är de som ger dig bäst bild av hur det faktiskt är att bygga med Myresjöhus. Här hittar du inspiration, tips och svar på dina frågor.

Upptäck våra husbloggare

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.