"Man vet vad som finns bakom väggarna"

Familjen Nejdmo har byggt ett tvåplanshus i Vänersborg som är en blandning mellan Myresjöhus husmodell Uppåkra och Villa Växa. Familjen som består av fem medlemmar får gott om plats och man ser i deras leende ansikten att de trivs.

År 2015 flyttade familjen Nejdmo in i sitt Myresjöhus. Ett hus som blev en blandning mellan husmodellen Uppåkra och Villa Växa. Familjen valde att bygga ett nytt hus då husen i samma ort var dyrare än att upprätta en ny villa.

- Ofta krävs det renovering av äldre hus som ju även har högre driftkostnader. Vi ville helst kunna flytta in i ett färdigt hus, varför det till slut kändes självklart att bygga nytt, säger Elisabeth.

Familjen önskade ett stort kök, så att alla kan vara med och laga mat tillsammans. En annan viktigt punkt var att alla rum skulle vara jämnt fördelade, så att det inte skapas konflikter om vem som får det största rummet. Men det fanns fler anledningar till varför valet föll på just det huset.

-Beslutet landade på ett Uppåkra men vi valde att inte inreda övervåningen därav kallas det Uppåkra/ Villa Växa. Planlösningen och fönstren tilltalade oss. Den extra takhöjden i hallen var också ett plus. Ytorna var även fördelade på ett sätt som passar för hur vi använder vårt hus. Det var inte för stora badrum utan däremot ett stort kök med gott om plats för oss att vistas på tillsammans. Sedan en stor tvättstuga att få plats med all tvätt och förvaring. Vi valde att flytta på några fönster och spegelvända övervåningen för att få flest sovrum i norrläge, berättar Elisabeth.

Ett hus anpassat för familjen

Ett år tog det efter att familjen skrivit på alla papper tills att de klev in genom ytterdörren med flyttkartonger. Under året som gick fanns det mycket att vara med på och en av det roligaste sakerna var att få se sitt hus färdigställas.

- Det roligaste var att få lära sig allt om sitt hus. Att få planera ett hus som passar för vår familj på den plats som känns bäst för oss, säger Elisabeth.

"Bloggen blev ett sätt att tänka efter en extra gång"

Familjen valde att blogga om hela sin husresa. Från tomt till deras alldeles egna livsverk.

- Det är kul att inspirera andra och det var ett lätt sätt att då alla våra vänner som bor på andra ställen att ta del av vår resa. Det var också ett sätt för att själva få reflektera över vad som händer just för tillfället och varför vi gjorde vissa val. Ett sätt att tänka efter en extra gång, berättar Elisabeth.

Det har gått tre år sedan familjen flyttade in.

- Vi trivs jättebra. Även om huset är väldigt bra så älskar vi även läget på huset och tomten. Vi älskar att vara på vår baksida som gränsar till skogen. Vi är nöjda med att vi valde så stora fönster på baksidan så att vi kan se mycket av vår trädgård, säger Elisabeth.

Nya projekt på framsidan

Nästa projekt för familjen blir att göra iordning framsidan.

- Inne i huset gör vi inte så mycket, det är ju så bra som det är. Vi försöker komma på hur vi vill ha framsidan på tomten. På framsidan vill vi att många funktioner ska finnas. Det ska vara en bra parkering, det ska vara lätt att ta sig in och ut, vara god infiltration av dagvatten och ge ett trevligt första intryck när man kommer hem, säger Elisabeth.

Avslutningsvis vill familjen dela med sig av sina bästa tips och råd, här kommer tipsen.

- Att hitta tomt på en plats som uppfyller era önskemål, och sedan anpassa huset efter tomten. Bestäm ett par saker som är viktiga funktioner eller inredningsdetaljer som ni håller fast vid. Det är lätt att budgeten skenar iväg om man tänker att allt ska vara av bästa klass och exakt som man vill ha det. Vissa saker kanske får vara enklare standard eller något annat material än det alla vill ha, säger Elisabeth.

LÄS KUNDERNAS EGNA ORD

Läs våra husbloggar

Bli inspirerad av de som bygger med Myresjöhus

Våra husbloggare är de som ger dig bäst bild av hur det faktiskt är att bygga med Myresjöhus. Här hittar du inspiration, tips och svar på dina frågor.

Upptäck våra husbloggare

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.