"Vi har äntligen hittat hem"

Efter en resa år 2015 bestämde sig familjen Redzematovic för att bygga nytt hus i orten Järna söder om Stockholm. Efter att de fann husmodellen Smart 150 från serien Level One fanns det inte längre några tvivel – ett år senare fick de nycklarna till sitt nya hem.

Familjen Redzematovic drömde om  ett kök där de lagade den allra första måltiden, ett sovrum där ingen annan sovit och en trappa som ingen annan gått uppför.

-Vi drömde länge om att köpa hus men blev avskräckta på grund av alla skräckhistorier som berättas. Vattenskador i källare och skadedjur på vinden är några av dem. Därför ville vi bygga ett nytt. I ett nybyggt hus finns inga sådana risker, säger Sofie. Det kräver inte renovering och underhåll på ett bra tag, fortsätter hon.

Paret startade projekt bygga hus tidigt i deras relation. Huset blev deras första gemensamma hem.

-Det var en sådan romantik i att tillsammans få skapa vårt framtida boende ihop, från grunden på helt orörd mark. När vi såg Smart 150 hos Myresjöhus bestämde vi oss, det huset ska vi ha! säger Sofie.

En prisvärd husmodell

Smart 150 är en av Myresjöhus mest populära husmodeller. Designen på huset är stilren och enkel med 150 välplanerade kvadratmeter.

-Vi tyckte Smart 150 var helt perfekt. Allt med husmodellen är fantastiskt. Planlösningen är så genomtänkt, sen älskar vi att huset är byggt i trä. Även priset var överkomligt, säger Sofie.

Familjen hade svårt att få bygglov och tyckte att den svåraste biten av processen var tiden innan allt var klart på papper.

-Det svåraste för oss var att få bygglov. Vår kommun hade en extremt hög belastning i kombination med låg bemanning. Så vi var väldigt oroliga! Man blir lätt entusiastisk och vill ha allt på en gång, tidvis var det en utmaning att hålla sig lugn, säger Sofie.

Första stegen in i huset

Efter ett år tog familjen sina första steg i huset. En efterlängtad upplevelse.

-Det roligaste med allt var att få skapa detta tillsammans. Att se hur mycket man klarar är underbart. Dagen alla hantverkarna lämnade huset och vi fick nycklarna kändes overklig! Vi bara gick runt och rörde på allt, vi kunde knappt tro att det var vårt på riktigt. Genast åkte axlarna ner och vi kände oss hemma, säger Sofie.

Vi ville visa andra att ingenting är omöjligt!

Familjen valde att blogga om sin husresa. De ville visa att en helt vanlig familj med en helt vanlig ekonomi också kan bygga sitt drömhem.

-Vi kände att vi ville visa andra vanliga familjer att ingenting är omöjligt. Sedan ville vi även visa uppskattning till vår fenomenala säljare som lotsade oss genom hela resan. Han är så lugn, varm och oerhört kompentent, han fanns där för oss hela tiden, säger Sofie.

Vi undrar hur familjen trivs i huset nu när de bott in sig?

- Vi är löjligt förälskade i vårt hus och det ger oss lycka varje dag, säger Sofie och fortsätter.
- Just nu håller vi på att planera hur vi ska göra det fint runtom huset.

Familjens bästa tips till andra som ska bygga hus:

  • Välj en pålitlig husleverantör och totalentreprenad. Vi skulle aldrig bygga på något annat vis. Då vet man att de tar ansvar för hela bygget.
  • Rita, rita och rita alla era idéer innan ni genomför något. Vi skapade säkert tio varianter av inredningsförlag innan vi köpte en enda möbel.
  • Hitta på saker som inte har med huset att göra. Träffa vänner, res eller gå på dejt. Man får inte glömma att ta hand om relationen under tiden, kom ihåg att ta en liten paus.

 

 

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus

Nästan hundratusen byggda hus

Myresjöhus - En ledande hustillverkare

Varför ska man bygga med oss?

Vi kan det här med hus. Vi har hjälpt nästan hundratusen kunder att bygga hus. Den erfarenheten delar vi gärna med oss av. Våra säljare svarar på alla dina frågor om entreprenadformer och kontrakt, hus och planlösningar, val och tillval.

Att bygga hus med oss

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.