”Vi valde totalentreprenad för att slippa dolda kostnader”

Familjen Romi, som består av mamma Marianne, pappa Rafael, Elias 2 år och Johannes 8 månader hade bestämt sig från start att de skulle bygga nytt hus. De valde därför att bosätta sig i en lägenhet för att verkligen känna in hur de önskade att sitt kommande drömhus skulle se ut. 2018 stod deras hus klart och Myresjöhus lämnade med stolthet över nyckeln.

Familjen Romi påbörjade sin husresa 2016 med att gå på husvisningar för att samla idéer och få inspiration till det blivande huset.

- Vi har alltid velat bygga nytt. För att få det som vi vill ha det men också för den ekonomiska biten. Idag är det nästan billigare att bygga nytt än att köpa ett begagnat. Driftkostnaderna är mycket lägre i ett nytt hus om man jämför med ett äldre, säger Rafael.

Familjen bokade in möten med flera olika husleverantörer för att lyssna på vad de hade att erbjuda. Det som gjorde att paret skrev kontrakt med Myresjöhus var totalentreprenaden.

- Vi hade ett möte med säljaren Helen på kontoret i Uddevalla som genast gav oss ett bra första intryck. Vi kände att hon hade koll på det hon talade om och ställde bra följdfrågor för att få oss att verkligen tänka till, berättar Marianne. Sen gillade vi att Myresjöhus erbjöd totalentreprenad. Vi kände oss trygga i att veta vad allt kostade, att Myresjöhus stod för allt ansvar och att vi bara kunde flytta in, fortsätter Marianne.

Det gick fortare än förväntat

Familjen köpte en tomt i Trollhättan 2016 och i januari 2017 skrev de avtal med Myresjöhus.

- Ritningarna blev klara i mars 2017 och den 9 mars 2018 fick vi nyckeln. Det gick snabbare än vad vi förväntat oss och företaget höll vad det lovat. Inflyttningsdatumet blev till och med tidigarelagt, berättar Rafael.

Husets arkitektur hämtar inspiration från Myresjöhus husmodell Stjärnvik men är invändigt helt anpassat efter kundens önskemål.

- På övervåningen har vi valt att ha det öppet ner mot vardagsrummet. Vi ville ha ett stort och brett hus i New England stil, säger Marianne. Vi besökte tomten varje vecka och det var så roligt att se att något hände hela tiden. Det kändes som ett legobygge, att en bit hela tiden placerades på rätt plats, fortsätter hon.

Inga dolda kostnader

Myresjöhus totalentreprenad innebär att kunden överlämnar allt ansvar till husleverantören – och att kunden flyttar in i ett färdigt hus. Men även att hela huset står klart kan man ha några små projekt att pyssla med.

- Vi trivs så bra i huset, det känns fortfarande som en dröm att kliva in i sitt eget hus där man bestämt allting själv. Hur köket ska se ut, vart badrummet ska vara placerat och veta att allt är nytt, säger Rafael. Det vi håller på med just nu är trädgården och att skapa en härlig uteplats där vi kan umgås med barnen, fortsätter han.

Familjens tips till andra

  • Gå på husvisningar och samla inspiration.         
  • Ta tips från säljarna, de vet det som vi kunder inte har kunskap om.
  • Våga ta steget! Är det något man verkligen vill göra så är det bara att våga satsa.
  • Bygg det hus man drömmer om.

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.