Trendspaning i badrummet

Material från naturen, överraskande färgklickar och kakel i natursten. Dessa tre trender visar vägen för hur vi vill inreda våra hem, och i år tar vi in dem även till badrummet. Utforska de senaste badrumstrenderna med oss här!

Välkomna nya överraskningar

Det är kontrasternas år och även om vi uppskattar ett enhetligt uttryck när vi inreder så finns det trender som cementerat sina platser på inredningstronen och som vi gärna bryter av med i våra badrum. Låt badrummet matcha resten av huset och bli ett rum att längta efter.

Bryt av med glada färgklickar

För dig som trivs med ett modernt badrum, där raka linjer möter oregelbundna vinklar, kan en kulör bryta av och skapa en lekfull dynamik. Det förstärker på den nutida känslan och blir mer unikt och personligt. Måla en kommod i mintgrönt eller solgult så kontrasterar den mot resten av inredningen. Och för den ännu modigare, gå loss och färgsätt även golvlister och tak i en färg som sticker ut.

Inspireras av det industriella

Föreställ dig en gammal industribyggnad, fast i en mer hemtrevlig tappning. Nu vill vi kakla badrumsväggarna i en jordig färgskala – från ljust sandbeige till skimrande antracitgrå. Material som betong, skiffer och granit är mer än välkommet för att maxa stilen ännu mer. Välj bland mörkbetsade luckor och kromade kranar som skapar djärva kontraster mellan varmt och kallt i badrummet.

Nära till natur och tradition

Som så ofta vill vi även bjuda in naturen till våra badrum. Obehandlat trä i valnöt eller ek möter detaljrika snickerier bildar ett vackert samspel som gör sig perfekt som badrumsinredning. Ljusa badrumsmöbler i naturnära material förstärker denna trend med klassiska inslag så som fasade luckor och vit stuckatur.

Ta hjälp av experten

Om du tycker det är svårt att få till helhetsintrycket kan det vara klokt att ta hjälp en expert. På Myresjöhus arbetar arkitekter och inredare som gärna hjälper dig tänka utanför boxen och hitta lösningar som tar ditt badrum till nästa nivå. Du som blir OBOS-medlem kan dessutom ta del av härliga förmåner på inredningsprodukter till badrummet från Vedum.

Tips från Vedum

"Att inreda efter sin stil och smak är det bästa rådet man kan ge, särskilt i badrummet. Ett våtrum är oftast mer kostsamt att förändra än övriga rum både vad gäller material och underarbete, så välj något du kan leva med en lång tid framöver"

- Jenny Andersson, deisgnansvarig på Vedum

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.