Torekov

Torekov är en modern villa med stora ytor och högt i takt. Anna Hörnfeldt är säljare på Myresjöhus och berättar om familjen i Umeå som valde att bygga ett Torekov.

Vem bor här?

Här bor ett par med flera barn i olika åldrar. En liten son som kommer att bo kvar hemma länge än, men också äldre tonårsbarn som bara bor hemma periodvis. Det ställde krav på ett flexibelt hus, där man kan disponera sovrummen på andra sätt i framtiden.

Hur hjälpte du dem att få ett så bra hem som möjligt?

De visste direkt vilket hus de villa ha, ett Torekov. Däremot var de lite oroliga att de inte skulle ha råd. Men jag sa till dem att inte ge upp innan jag hade räknat på det. Efter att jag gjort en kalkyl och förmedlat min kontakt på bank till dem så kunde vi se att det höll hela vägen ekonomiskt. Det var verkligen ett bra samarbete med banken.

Ge inte upp innan jag har räknat på huset.

Tomten var relativt liten, så precis som på exempelritningarna valde vi att integrera carport och förråd med huset genom att förlänga taket på ena sidan. Det sparar plats och gjorde att huset passade perfekt ytmässigt. Invändigt gjorde vi ett antal förändringar för att passa deras behov. Vi bytte ut fönstren i allrummet och satte istället in en altandörr så att de fick möjlighet att gå direkt ut till en solig uteplats. Där har de sedan även byggt till ett bra vindskydd och en fin altan som sträcker sig runt halva huset.

Kvinnan i familjen jobbar natt, så för att hon ska kunna kunna få bort så mycket ljud som möjligt när hon vilar satte vi in en skjutdörr till korridoren som leder vidare till klädkammare, bad och sovrum. I köket gjorde de också flera tillval, där de fick hjälp av HTH:s arkitekt. Sen måste jag säga att de har gjort ett fantastiskt bra jobb med inredningen. Vi har använd det som visningshus många gånger och det är alltid flera som ger komplimanger om hur fint det är.

Upptäck huset Torekov

Vill du veta mer om Torekov? Här hittar du allt om huset!

Huset i den här artikeln kan vara försett med tillval som inte ingår i vår standard. 

 

Dela detta

Läs våra fördjupande artiklar

Upptäck smarta tillval

Välj tillbehör som passar dig och dina fönster

Kanske letar du efter alternativ till gardiner, något som skyddar mot solen eller något som hindrar mygg, flugor och andra insekter att komma in i huset?

Läs hela artikeln

Läs våra fördjupande artiklar

Sex smarta tips

Råd från banken till dig som funderar på nytt hus

Vad ska du tänka på när du köper hus? Vi har sammanställt sex tips från banken som kommer göra ditt beslut enklare.

Läs hela artikeln

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?