Ballad

Ballad är ett enplanshus ritat för att underlätta livet för en aktiv familj. Bengt Holmberg är säljare på Myresjöhus och berättar om familjen i Örebro som valde att bygga ett Ballad.

Vem bor här?

Här bor en familj som hade en tydlig idé om vilket hus de ville ha redan vid första kontakten, men som ville göra en del förändringar jämfört med originalutförandet av Ballad.

Hur hjälpte du dem att få ett så bra hem som möjligt?

Det handlar mycket om att bolla idéer fram och tillbaka. Som säljare ska jag vara ett stöd för mina kunder, och komma med relevanta inspel och förslag som får dem att se möjligheter de kanske inte gjorde tidigare. Den här kunden hade också en nära dialog med en av våra arkitekter, Ingalill Lägersten, som hjälpte dem att anpassa husritningarna efter deras önskemål. Bland annat har de gjort huset större, 185 kvadratmeter istället för 160 som är standard.

Vi gjorde också en del förändringar när det gäller fönsterplaceringar och istället för ett sadeltak med 14 graders vinkel är det ett pulpettak med 18 grader vilket gav plats åt ett vackert åstak i vardagsrummet. Taket gjorde också att vi på ett snyggt sätt kunde bygga ihop garaget med huset och göra en praktisk groventré som leder in till tvättstugan.

En lyxig detalj är det lilla spa-huset som ligger i anslutning till huvudbyggnaden.

Inuti huset är planlösningen också förändrad. För att dra nytta av väderstrecken bytte vi plats på vardagsrummet och sovrummet i husets vänstra flygel. En lyxig detalj är det lilla spa-huset som ligger i anslutning till huvudbyggnaden. Det är en uppvärmd byggnad med spa-bad, bardisk och några sköna stolar som blir en relaxavdelning på en liten yta.

Upptäck huset Ballad

Vill du veta mer om Ballad? Här hittar du allt om huset!

Huset i den här artikeln kan vara försett med tillval som inte ingår i vår standard. 

Dela detta

Läs våra fördjupande artiklar

Skapa ett spa i ditt hus

Framtidens badrum - En spadröm för miljömedvetna

Badrummen har öppnats upp, blivit inbjudande och välkomnande. Från att ha varit det privata dit ingen utanför den innersta familjekretsen släpptes in är det nu något alla vill visa upp.

Läs hela artikeln

Läs våra fördjupande artiklar

Så löser du utmaningen i ditt hus

Skapa bra förvaring i hus med snedtak

Den här gången kikar vi in hos en familj som har lyckats skapa flexibel förvaring även på små utrymmen med låg takhöjd.

Läs hela artikeln

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?