Kvalitet sedan 1927

Det har snart gått 100 år sedan Myresjösonen Albert Johansson grundade det företag som idag är Myresjöhus. Redan då byggde vi med kvalitet, det första huset står fortfarande kvar på platsen dit det levererades med häst och vagn. Men kvaliteten är inte mindre viktig idag.

Idag byggs ett Myresjöhus med planelement, det betyder att vi tillverkar husets olika delar – som ytterväggblock, bjälklag och takstolar – inomhus vår fabrik. Sedan byggs huset färdigt på din tomt, där det oftast kommer under tak redan efter några timmar. Att bygga industriellt på det här viset har många fördelar, inte minst när det kommer till att hålla en hög och jämn kvalitet. Dels tack vare en genomtänkt och effektiv byggprocess i fabriken, dels för att viktiga moment i tillverkningen sker i lokaler där det är varmt och torrt året om.

Omfattande certifieringar

Vårt byggsystem är certifierat av SP Certifiering som är Sveriges ledande certifieringsorgan inom bygg-, installations- och anläggningsområdet. Vi låter också göra en tillverkningskontroll av trähuskomponenter och av våra CE-märkta takstolar, som extra kvalitetssäkring. Naturligtvis är alla våra anläggningar såväl miljö- som kvalitetscertifierade enligt respektive ISO-standard. Men inte nog med det: vår byggprocess har också grundlicens hos Svanen, vilket inte bara är bra för vår miljö – utan även för dina inomhusmiljö.

Funktion, design och materialval

Men kvalitet är så mycket mer än certifieringar. En viktig aspekt är att bygga hus med genomtänkt funktion och välgjord design, både för förstagångsköparen och kunder med mer extravaganta bostadsdrömmar. Därför är alla våra hus ritade och planerade av ledande arkitekter. En väldisponerad planlösning med färre vinklar och vrår ger till exempel inte bara ett mer elegant intryck, utan även ett bättre inomhusklimat. Att välja hållbara materialval med hög kvalitet är också en självklarhet i skapandet av ett Myresjöhus.

Nollfelsvisionen

När du väljer att bygga med vår totalentreprenad är det vi som är ansvariga för att ditt hus blir klart i tid, och att allt görs enligt konstens alla regler. Då kan vi också vara väldigt ambitiösa med vilka krav vi ställer. Därför omfattas dessa hus av vår Nollfelsvision: målsättningen att alla hus som byggs med vår totalentreprenad ska vara helt felfria på den omfattande slutbesiktningen.

Ständig förbättring pågår

Men även om vi är stolta över vår långa tradition av husbyggande betyder det inte att vi är nöjda. På Myresjöhus jobbar vi ständigt med att förbättra våra processer, våra produkter och våra tjänster – för alla husdrömmars skull.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.