Hållbart och kreativt när Myresjöhus ställer ut i Vallastaden 2-24 september

Myresjöhus uppför tre radhus och ett parhus i Linköpings nya, hållbara stadsdel. I husen har man tagit fram två hemutställningar som öppnas upp för allmänheten nu på lördag.

Vallastaden blir en unik, socialt och ekologiskt hållbar stadsdel i Linköping med utbud som universitet, idrotts- och fritidsverksamheter, boende, handel och service inpå knuten. I sin helhet kommer stadsdelen att innehålla ca 1000 bostäder. Myresjöhus uppför fem koncepthus på området varav ett parhus om 120 m² respektive 135 m² och ett radhus med tre bostäder om 170 m² vardera.

Under Vallastadens stora Bo- och SamhällsExpo den 2-24 september öppnar Myresjöhus upp bostäderna för allmänheten genom realistiska hemutställningar. En hemutställning är precis som det låter – en utställning i ett fiktivt hem med fiktiva familjemedlemmar. Tanken och idén är helt enkelt att man som besökare ska få en unik bild av hur det skulle kunna se ut att leva och bo i huset på riktigt.

Hållbar utveckling är en integrerad del i ett Myresjöhus alla faser. Det är extra tydligt i parhuset där temat för utställningen är just hållbarhet och där det bland annat framgår hur man kan påverka sin miljö genom växtlighet med odlingsmöjligheter och samtidigt leva resurseffektivt i staden. I radhuset är temat för utställningen kreativitet, där man får en bild av hur flera skapande personer kan samsas under ett och samma tak. Som besökare guidas man runt i utställningarna genom bland annat ett modernt Beaconsystem, som skickar platsbaserat innehåll direkt till ens Smartphone.

En viktig del i Myresjöhus utställningar är att visa sina energieffektiva bostäder som är projekterade för att klara inte bara dagens, utan även framtidens energikrav. Solceller integrerade i takpannorna, energiglas i fönster och extra isolering i väggarna är exempel på hur Myresjöhus gör sina bostäder mer hållbara.

Expot kommer att ha öppet klockan 10.00-19.00 på vardagar och 10.00-17.00 på helgerna mellan den 2-24 september. 

Samtliga fem hus kommer att säljas som äganderätter via mäklare efter Expots stängning den 24 september. Intresseanmälan kan göras på via Myresjöhus Tomter och Projekt.

Guidad visning i mobilen

Med hjälp av vår anpassade app så kommer du få en guidad upplevelse direkt i din mobil inne på våra hemutställningar i Vallastaden ”En resa i tid och rum” och ”Så ett frö”. Ladda ner vår app och börja gå våra husvisningar.

Ladda hem appen här

För ytterligare information kontakta:

Pernilla Eriksson, Projektledare OBOS Sverige
Tel: 010-434 1382, e-post: pernilla.eriksson@obos.se

Jimmy Bäckstrand, Affärsutvecklingschef OBOS Sverige
Tel: 010-434 1371, e-post: jimmy.backstrand@obos.se

Dela detta

Fler nyheter

2019-07-11

Fotbollsfesten fortsätter i höst - välkommen på OBOS-omgången

Myresjöhus är en del av OBOS, som är en av Nordens största bostadsutvecklare och sedan 2018 titelsponsor till OBOS Damallsvenskan i fotboll. I september är du välkommen på OBOS-omgången på sex allsvenska arenor runt om i Sverige.

2019-04-11

Myresjöhus besökte nybyggnadsområdet Kungsängen med Trähusskolan

Som ett led i trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet i samarbete aktörer i länet en Trähusskola under hösten 2018 och våren 2019. Myresjöhus och OBOS är del av arbetsgruppen i samarbetet.

2018-12-05

Bidra till en Jul för Alla!

Vår högsta önskan är att alla barn ska få en minnesvärd jul i ett varmt och kärleksfullt hem. Genom att bidra till Stadsmissionens arbete hoppas vi kunna göra julen lite bättre för hemlösa barn.

2018-11-26

​Myresjöhus vinnare av Årets Hus 2018

Vi är otroligt stolta och glada att ha vunnit Sveriges största hustävling Årets Hus 2018!

2018-10-25

Ängsö är nominerad till Årets Hus 2018!

Vi är glada över att presentera att Ängsö är en av tio finalister som blivit nominerad till Årets Hus av juryn hos magasinet Allt om Villor & Hus.

2018-09-13

Myresjöhus en del av Klimatveckan I Jönköping den 12-19 september

Varmt välkommen på massor av spännande aktiviteter i Jönköpings län! Den 12-19 september är det dags för Klimatveckan i Jönköping, som arrangeras av Klimatrådet för femte året i rad, med syfte att bidra till att nå klimatvisionen för Jönköpings län. Myresjöhus är med i Klimatrådet och kommer självklart att finnas på plats under årets Klimatvecka.

2018-06-21

Glad midsommar

Vi önskar alla en riktigt härlig och glad midsommar. Vi vill även passa på att bjuda på ett recept du inte får missa, en smidig, glutenfri och snabblagad marängtårta. Som definitivt blir populär som efterrätt på midsommar.

2018-06-20

Myresjöhus tar höjd med ny visningsby i Väsjön, Sollentuna

Myresjöhus bygger fem visningshus utanför Stockholm med invigning i september. Även systerbolaget SmålandsVillan bygger visningshus i området.

2018-06-18

Välkommen att träffa Myresjöhus i Almedalen 1-8 juli!

Vi deltar i flera seminarier under Almedalsveckan och det går även bra att boka ett möte med oss.

2018-05-04

OBOS bygger 240 nya bostäder utanför Norrköping

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare meddelar idag att OBOS Sverige förvärvat mark av Mattssons Fastighetsutveckling AB i området Torsviken i Norrköpings kommun. OBOS Sverige kommer att bygga ca 240 nya bostäder i området med start under 2018.

2018-04-27

OBOS introducerar ny solcellsteknologi

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare tar tekniken för att fånga solenergi till en ny nivå. Integrerade i glaspannor smälter solcellerna obemärkta in i husets design. Och med ett effektuttag på upp till 120 kWh per kvadratmeter placerar sig denna teknologi bland den mest effektiva och prisvärda på marknaden.

2018-03-19

Ann-Louice Olofsson blir ny operativ chef för Myresjöhus

Ann-Louice Olofsson blir ny operativ chef för Myresjöhus, Sveriges mest kända varumärke inom småhusbranschen och en del i OBOS-koncernen.

2017-11-30

Dela en julkänsla och vinn 3000:-

Nu när vi närmar oss julen vill vi ge dig chansen att vinna en extra fin klapp att lägga under granen. Vi tävlar ut ett presentkort värt 3000 kronor att handla för hos Rum21.se

2017-11-07

Säljstart Av nöbbele herrgård

Nu har Myresjöhus säljstartat projektet Nöbbele Herrgård i Värnamo.

2017-08-21

Välkommen på Öppet hus 2 september

Vi fyller år och bjuder in till Öppet Hus på vårt fabriksområde lördag 2 september mellan kl 10 och 14 i Myresjö, bland annat med uppträdande av artisten David Lindgren.

2017-07-05

Glad sommar!

Nu är sommaren här och det är dags att njuta av sol och semester. Under sommaren av vi flera visningar runt om i Sverige, passa på att besöka oss!