Hållbart och kreativt när Myresjöhus ställer ut i Vallastaden 2-24 september

Myresjöhus uppför tre radhus och ett parhus i Linköpings nya, hållbara stadsdel. I husen har man tagit fram två hemutställningar som öppnas upp för allmänheten nu på lördag.

Vallastaden blir en unik, socialt och ekologiskt hållbar stadsdel i Linköping med utbud som universitet, idrotts- och fritidsverksamheter, boende, handel och service inpå knuten. I sin helhet kommer stadsdelen att innehålla ca 1000 bostäder. Myresjöhus uppför fem koncepthus på området varav ett parhus om 120 m² respektive 135 m² och ett radhus med tre bostäder om 170 m² vardera.

Under Vallastadens stora Bo- och SamhällsExpo den 2-24 september öppnar Myresjöhus upp bostäderna för allmänheten genom realistiska hemutställningar. En hemutställning är precis som det låter – en utställning i ett fiktivt hem med fiktiva familjemedlemmar. Tanken och idén är helt enkelt att man som besökare ska få en unik bild av hur det skulle kunna se ut att leva och bo i huset på riktigt.

Hållbar utveckling är en integrerad del i ett Myresjöhus alla faser. Det är extra tydligt i parhuset där temat för utställningen är just hållbarhet och där det bland annat framgår hur man kan påverka sin miljö genom växtlighet med odlingsmöjligheter och samtidigt leva resurseffektivt i staden. I radhuset är temat för utställningen kreativitet, där man får en bild av hur flera skapande personer kan samsas under ett och samma tak. Som besökare guidas man runt i utställningarna genom bland annat ett modernt Beaconsystem, som skickar platsbaserat innehåll direkt till ens Smartphone.

En viktig del i Myresjöhus utställningar är att visa sina energieffektiva bostäder som är projekterade för att klara inte bara dagens, utan även framtidens energikrav. Solceller integrerade i takpannorna, energiglas i fönster och extra isolering i väggarna är exempel på hur Myresjöhus gör sina bostäder mer hållbara.

Expot kommer att ha öppet klockan 10.00-19.00 på vardagar och 10.00-17.00 på helgerna mellan den 2-24 september. 

Samtliga fem hus kommer att säljas som äganderätter via mäklare efter Expots stängning den 24 september. Intresseanmälan kan göras på via Myresjöhus Tomter och Projekt.

Guidad visning i mobilen

Med hjälp av vår anpassade app så kommer du få en guidad upplevelse direkt i din mobil inne på våra hemutställningar i Vallastaden ”En resa i tid och rum” och ”Så ett frö”. Ladda ner vår app och börja gå våra husvisningar.

Ladda hem appen här

För ytterligare information kontakta:

Pernilla Eriksson, Projektledare OBOS Sverige
Tel: 010-434 1382, e-post: pernilla.eriksson@obos.se

Jimmy Bäckstrand, Affärsutvecklingschef OBOS Sverige
Tel: 010-434 1371, e-post: jimmy.backstrand@obos.se

Dela detta

Fler nyheter

2018-03-19

Ann-Louice Olofsson blir ny operativ chef för Myresjöhus

Ann-Louice Olofsson blir ny operativ chef för Myresjöhus, Sveriges mest kända varumärke inom småhusbranschen och en del i OBOS-koncernen.

2017-11-30

Dela en julkänsla och vinn 3000:-

Nu när vi närmar oss julen vill vi ge dig chansen att vinna en extra fin klapp att lägga under granen. Vi tävlar ut ett presentkort värt 3000 kronor att handla för hos Rum21.se

2017-11-07

Säljstart Av nöbbele herrgård

Nu har Myresjöhus säljstartat projektet Nöbbele Herrgård i Värnamo.

2017-08-21

Välkommen på Öppet hus 2 september

Vi fyller år och bjuder in till Öppet Hus på vårt fabriksområde lördag 2 september mellan kl 10 och 14 i Myresjö, bland annat med uppträdande av artisten David Lindgren.

2017-07-05

Glad sommar!

Nu är sommaren här och det är dags att njuta av sol och semester. Under sommaren av vi flera visningar runt om i Sverige, passa på att besöka oss!

2017-05-08

Myresjöhus lanserar Ett smart hem

Myresjöhus lanserar Ett smart hem och sätter standarden för framtidens boende. Det toppmoderna och intelligenta systemet integrerar flera smarta funktioner i samma plattform och nås direkt via mobil, surfplatta eller dator.

2017-05-02

Myresjöhus sponsrar Vårruset

Det är dags för Vårruset igen!

2017-04-12

Påskiga cupcakes med vit choklad och mango!

Här bjuder vi på ett riktigt påskigt bakverk med harmoniska vårsmaker. Dessa cupcakes bakas med bitar av vit choklad i smeten, fylls med mangokräm och toppas med en frosting med smak av vanilj och mango. Sedan dekorerar du enligt eget tycke och smak. Här har vi valt att toppa med kokos, chokladägg och "silverströssel" för en extra festlig effekt. Perfekt till påskbjudningen!

2017-04-03

Besök oss på Bomässan i Vetlanda

Den 7-9 april är du varmt välkommen att besöka oss på Bomässan i Vetlanda. Här finns vi för inspirera och prata om hus och boende under avslappnade former.

2017-03-31

Säljstart av Åbrinken i Söderköping

Nu säljstartar vi sju moderna radhus i äganderättsform i Åbrinken, Söderköping.

2017-03-15

Säljstart av Brf Kavaljeren i Umeå

Nu har Myresjöhus säljstartat 44 lägenheter i bostadsrättsformat i trivsamma Umedalen, Umeå.

2017-03-14

Välkommen på visningshelg den 18-19 mars

Den 18-19 mars är det dags för vårens första visningshelg! Låt dig inspireras av våra visningshus, kundägda hus och tomter runt om i landet.

2017-02-15

Säljstart av Grafs by

Nu har Myresjöhus säljstartat 8 välplanerade villor i vackert belägna Stavstensudde.

2017-02-01

Säljstart av Tavleliden

Nu har Myresjöhus säljstartat 6 äganderätter i kedjehushusform på omtyckta Tavleliden, Umeå.

2017-01-26

Säljstart av Brf Sliparegården

Nu har Myresjöhus säljstartat 16 bostadsrätter i radhusformat mitt i hjärtat av charmiga Bäckseda, Vetlanda.

2017-01-13

Årets första visningshelg 21-22 januari

Välkommen på årets första visningshelg!