Myresjöhus lanserar nya husmodeller och ny huskatalog

Juni är en stor månad för småhustillverkaren Myresjöhus. Nu lanseras fem nya husmodeller, såväl som en ny huskatalog.

Den stora nyheten för Myresjöhus under 2020 är fem nya husmodeller, som går under namnen Nymåne, Gryning, Morgondagg, Solstrimma och Midnattssol. Frida Andersson är chefsarkitekt på Myresjöhus, och ansvarig arkitekt för de nya husmodellerna.

- Inspirationen till husen är bland annat hämtad ifrån den danska arkitekturens enkla uttryck, de äldre industribyggnaderna, såväl som klassiska gårdar och stugor i södra Sverige, förklarar hon.

1-planshuset Nymåne.

Husmodellen Nymåne smyglanserades redan i slutet av 2019, men relanseras nu i samband med att de övriga fyra nya modellerna släpps successivt under vecka 23. Först ut är Gryning, som precis som Nymåne är ett 1-planshus. Solstrimma är ett kombinerat 1- och 1,5-plans hus. Morgondagg är ett 2-planshus, och Midnattssol är av modellen sluttningshus.

- Gemensamt för husmodellerna är en härlig öppenhet mellan de mer sociala ytorna, och ett stort ljusinsläpp, säger Frida. Dessa nås direkt när man stiger in i husen och de privata delarna ligger mer för sig själva. Nytt för i år är att vi kan erbjuda varje husmodell i flera olika stilar – industriell, lantlig, modern och Ocean Living.

Ytterligare en nyhet i och med lanseringen är tre invändiga stilpaket, som har tagits fram för att man enkelt ska kunna matcha den interiöra inredningen med den stil man har valt till sitt hus utvändigt.

- Det vanliga standard- och tillvalssortimentet finns kvar, för den som vill välja helt fritt ur det stora utbudet. Men stilpaketen, som finns i industriell, tradition och modern, är till för att förenkla för kunden att sätta stilen till sitt hus. Sen kan man självklart mixa och matcha om man känner sig äventyrlig, säger Frida med ett skratt.

1-planshuset Gryning. 

Myresjöhus är en av Sveriges mest välkända småhustillverkare, och har sedan starten 1927 byggt över 95 000 hus runt om i Sverige. Husen byggs utifrån byggtekniken planelement, vilket innebär stora möjligheter för kunden att personifiera sitt boende tillsammans med en av företagets arkitekter.

- Myresjöhus är valmöjligheternas varumärke, säger Patrick Svanström, operativ chef på Myresjöhus. Samtidigt märker vi hos våra kunder att enkelhet också uppskattas, och när vi valde att göra detta omtag var det helt naturligt att vi skalade ner vårt standardsortiment till att omfatta våra mest populära husmodeller. Utöver det tillkommer de fem nya husmodeller som vi lanserar nu, samt våra Level One-hus, som är Myresjöhus lite mer prisvänliga instegsmodell.

I samband med lanseringen av de nya husmodellerna släpps också en helt ny huskatalog som kommer att kunna beställas på webbsidan myresjohus.se och skickas kostnadsfritt hem till intresserade husbyggare lagom till midsommar.

För mer information

Frida Andersson, chefsarkitekt på Myresjöhus
Tel: 010-434 18 45
frida.andersson@myresjohus.se

Patrick Svanström, operativ chef på Myresjöhus
Tel: 010-434 17 95
patrick.svanstrom@myresjohus.se

Fler nyheter

2020-11-06

Nu har vi lanserat tre nya husmodeller i Free Your Style!

I juni 2020 lanserade Myresjöhus de fem nya husmodellerna Nymåne, Morgondagg, Midnattssol, Gryning och Solstrimma. Det blev en riktig succé – som vi nu bygger vidare på med tre nya husmodeller.

2020-03-12

INFORMATION FÖR DIG SOM SKA PÅ VISNING

Våra visningar kommer att hållas som planerat men på grund av det rådande läget med risk för smittspridning av Coronavirus covid-19 ber vi om försiktighet inför ert besök hos oss.

2019-09-06

Anmäl dig till Trähusskolan i Vrigstad den 9 september!

Som en del i arbetet med trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet sedan hösten 2018 en Trähusskola, en kunskapshöjande skola för att utveckla trähusbyggandet i Jönköpings län. Den 9 september är det dags för del 4 i Trähusskolan, och denna gång har turen kommit till Vrigstad, där Myresjöhus systerbolag SmålandsVillan har sin volymhusfabrik.

2019-07-11

Fotbollsfesten fortsätter i höst - välkommen på OBOS-omgången

Myresjöhus är en del av OBOS, som är en av Nordens största bostadsutvecklare och sedan 2018 titelsponsor till OBOS Damallsvenskan i fotboll. I september är du välkommen på OBOS-omgången på sex allsvenska arenor runt om i Sverige.

2019-04-11

Myresjöhus besökte nybyggnadsområdet Kungsängen med Trähusskolan

Som ett led i trähusbyggnadsstrategin för Jönköpings län arrangerar Klimatrådet i samarbete aktörer i länet en Trähusskola under hösten 2018 och våren 2019. Myresjöhus och OBOS är del av arbetsgruppen i samarbetet.

2018-12-05

Bidra till en Jul för Alla!

Vår högsta önskan är att alla barn ska få en minnesvärd jul i ett varmt och kärleksfullt hem. Genom att bidra till Stadsmissionens arbete hoppas vi kunna göra julen lite bättre för hemlösa barn.

2018-11-26

​Myresjöhus vinnare av Årets Hus 2018

Vi är otroligt stolta och glada att ha vunnit Sveriges största hustävling Årets Hus 2018!

2018-10-25

Ängsö är nominerad till Årets Hus 2018!

Vi är glada över att presentera att Ängsö är en av tio finalister som blivit nominerad till Årets Hus av juryn hos magasinet Allt om Villor & Hus.

2018-09-13

Myresjöhus en del av Klimatveckan I Jönköping den 12-19 september

Varmt välkommen på massor av spännande aktiviteter i Jönköpings län! Den 12-19 september är det dags för Klimatveckan i Jönköping, som arrangeras av Klimatrådet för femte året i rad, med syfte att bidra till att nå klimatvisionen för Jönköpings län. Myresjöhus är med i Klimatrådet och kommer självklart att finnas på plats under årets Klimatvecka.

2018-06-21

Glad midsommar

Vi önskar alla en riktigt härlig och glad midsommar. Vi vill även passa på att bjuda på ett recept du inte får missa, en smidig, glutenfri och snabblagad marängtårta. Som definitivt blir populär som efterrätt på midsommar.

2018-06-20

Myresjöhus tar höjd med ny visningsby i Väsjön, Sollentuna

Myresjöhus bygger fem visningshus utanför Stockholm med invigning i september. Även systerbolaget SmålandsVillan bygger visningshus i området.

2018-06-18

Välkommen att träffa Myresjöhus i Almedalen 1-8 juli!

Vi deltar i flera seminarier under Almedalsveckan och det går även bra att boka ett möte med oss.

2018-05-04

OBOS bygger 240 nya bostäder utanför Norrköping

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare meddelar idag att OBOS Sverige förvärvat mark av Mattssons Fastighetsutveckling AB i området Torsviken i Norrköpings kommun. OBOS Sverige kommer att bygga ca 240 nya bostäder i området med start under 2018.

2018-04-27

OBOS introducerar ny solcellsteknologi

OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare tar tekniken för att fånga solenergi till en ny nivå. Integrerade i glaspannor smälter solcellerna obemärkta in i husets design. Och med ett effektuttag på upp till 120 kWh per kvadratmeter placerar sig denna teknologi bland den mest effektiva och prisvärda på marknaden.

2018-03-19

Ann-Louice Olofsson blir ny operativ chef för Myresjöhus

Ann-Louice Olofsson blir ny operativ chef för Myresjöhus, Sveriges mest kända varumärke inom småhusbranschen och en del i OBOS-koncernen.

2017-11-30

Dela en julkänsla och vinn 3000:-

Nu när vi närmar oss julen vill vi ge dig chansen att vinna en extra fin klapp att lägga under granen. Vi tävlar ut ett presentkort värt 3000 kronor att handla för hos Rum21.se