Välkommen till ditt smarta hem

Tänk dig att barnen kan tända lamporna i huset innan de kommer hem från skolan. Eller att robotdammsugaren städar köket medan du är på jobbet. Att du kan sätta huset i semesterläge med en knapptryckning när du ska resa bort.

Hur fungerar det?

Alla funktioner finns samlade i vår intelligenta plattform som du når direkt i din mobil, surfplatta eller dator. När du loggat in ser du ditt hus planlösning. Den tydliga översikten gör det enkelt att reglera belysning, uppkopplade vägguttag, värme, vatten och ventilation.

Systemet kommer att uppdateras för att i framtiden kunna påminna dig när huset behöver underhåll. Till exempel om det är dags för en värmepumpsservice eller om du bör måla om fasaden.

Funktionerna ingår som standard i ditt Myresjöhus och är kostnadsfria första året. Därefter betalar du 99 kronor per månad.

LÅT DITT HEM LÄRA KÄNNA DIG

Det intelligenta systemet anpassar sig efter dig. Det känner av hur du använder huset och justerar aktiveringen av olika funktioner för att matcha dina rutiner. Du kan också välja att göra egna scenarion för olika situationer. I varje enskilt scenario bestämmer du vilka funktioner som ska aktiveras. Du kan till exempel skapa ett morgon-scenario där du bestämt vilka lampor som ska tändas, att kaffebryggaren sätts på och att radion går igång i dina högtalare. I systemet finns även tre förprogrammerade scenarior som du kan använda och justera för att passa dig. Läs mer om dessa nedan.

FÖLJ DIN ENERGIFÖRBRUKNING

Via översikten hittar du tydliga grafer som visar din energiförbrukning och gör det enkelt att jämföra din nuvarande förbrukning av el, värme och vatten mot tidigare månader och år. Genom pedagogiska modeller kan du också se hur din förbrukning förhåller sig jämfört med den genomsnittliga användningen.

MATLEVERANS TILL YTTERDÖRREN ELLER KANSKE EN NYMÅLAD FASAD?

Som en extra service kan du boka tjänster via plattformen. Du kan exempelvis beställa hem mat direkt från din lokala livsmedelsbutik, boka en målare eller städning av ditt hus. I samband med att systemet påminner dig om underhåll av ditt hus eller maskiner du har hemma kan du också beställa detta direkt. 

Utbudet av tjänster varierar beroende på var du bor. Underhållsfunktioner är under utveckling och inte aktiva i dagsläget.

TRYGGHET OCH MÖJLIGHETER TILL ÄNNU SMARTARE HEM

En extra säkerhet som besparar dig både besvär och stora kostnader finns en automatik som stänger av vattnet vid läckage. Det är möjligt genom en kulventil som stryper vattentillförseln. Systemet har även stöd för synkning med fler internet-anslutna produkter, exempelvis ljudsystem. Anslutning av dessa kan påverka abonnemangskostnaden.

Förprogrammerade scenarion

Samtliga scenarion aktiveras enkelt via appen eller en knapp i ditt hus. Du kan också tidsinställa scenarion för automatisk aktivering.

Bortaläge

Alla lampor släcks. Styrda eluttag stängs av och vatten slås av efter tre timmar. Du får en notis via appen om att slå på larmet (köps och installeras separat). Värmepumpen går också in i bortaläge och sparar energi. Läckagevakt och ljusstyrning är fortsatt aktivt.

Hemma

I det här scenariot tänds utvalda lampor (om det är mörkt), vattnet slås på, larmet stängs av och värmepumpen återgår till hemmaläge.

Bortrest

När Bortaläget varit aktiverat i 24 timmar går huset istället in i det här scenariot. Värmepumpen sätts då i semesterläge och du får möjlighet att fylla i när du kommer hem så att huset hinner värmas upp lagom tills du står i hallen. Som en extra säkerhet fortsätter huset att tända och släcka lampor enligt dina vanliga rutiner för att ge intrycket av att någon är hemma, vilket kan bidra till att avskräcka tjuvar. Du kan också välja att ge utvalda personer en notis så att exempelvis grannar blir medvetna om att ni är bortresta.

Det här ingår som standard i ditt Myresjöhus

 • Appen där du når alla funktioner via en lättnavigerad översikt som utgår från ditt hus planlösning.
 • Belysningsdimmers på strömbrytare.
 • Eluttag på ytterväggar samt i kök och tvättstuga med styrning för hemma/bortaläge. En styrd brunn och en icke styrd i varje uttag.
 • Möjlighet att ställa in olika ljusscenarion i huset.
 • Scenarioknapp vid ytterdörr för hemma/borta läge. Slår av respektive på belysning och styrda eluttag.
 • Automatisk tändning av utebelysning vid mörker.
 • Mätning av kallvattenförbrukning.
 • Mätning av elförbrukning.
 • Möjlighet att styra din värmepump direkt i appen via Nibes system Nibe Uplink.
 • Möjlighet till frånvarostyrt ventilationsflöde där ventilationen
 • minskar i huset när ingen är hemma.
 • Vattenläckageindikering med avstängning genom kulventil.
 • Möjlighet att programmera in underhållsbehov med påminnelse (under utveckling).
 • Möjlighet att beställa tjänster och varor direkt i appen (utbudet varierar beroende på var du bor).
 • Möjlighet att ansluta uppkopplade produkter. De hamnar då i appen tillsammans med övriga funktioner. (Extra abonnemangskostnad tillkommer.)
 • Dessa funktioner ingår som standard i ditt Myresjöhus från och med leveransdeklaration LD172. Systemet är kostnadsfritt första året. Efter 12 månader är priset 99 kronor per månad. Ingår ej som standard i Level One, men finns som tillval.

Vi skickar kostnadsfritt hem till dig 180 sidor husinspiration, katalog med Level One och ett inspirationsmagasin.

Beställ katalog från Myresjöhus