Husmodell

Sala

  • Typ 2-planshus
  • Boarea 200 m2
  • Arkitekt Aleksandra Ohlson
  • Bygghöjd 6,47 m
  • Byggarea 119 m2
  • Antal rum 5 Sovrum
Allt om detta hus

Sala

2–planshus med sadeltak, 200,3 m²

Jag ville skapa en modern version en svensk mangårdsbyggnad. Fasaden är klassiskt symmetrisk, men jag använder mig av både liggande och stående träpanel för att få mer liv i fasaden. En detalj som ger karaktär är också den franska, rundade balkongen.

När du kommer in möts du av en öppen planlösning där det finns gott om plats för umgänge. En svängd trappa leder upp till övervåningens privata del med fyra stora sovrum, allrum och badrum. De två våningsplanen binds ihop av en öppning i golvet mellan allrummet och vardagsrummet, men du som vill ha en tystare och mer avskild miljö kan välja att bygga igen den ytan.

Arkitekt, Aleksandra Ohlson

Är du intresserad av det här huset?

Kontakta oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Vill du anpassa planlösningen? Våra arkitekter ritar dagligen anpassade planlösningar. Läs mer om att anpassa ditt hus.

Youtube video preview

Inspirationsfilm

Inspiration från huset Sala

Fördelar

Öppen planlösning

En öppen planlösning får huset att kännas extra rymligt och luftigt. Eftersom det är färre väggar som skymmer ljusinsläppet får du också in mer naturligt ljus i ditt hem samtidigt som genomsikten ger dig en närmare kontakt med trädgården.

Många sovrum

De välplanerade ytorna ger plats för många sovrum. Förutom att det passar bra för större familjer ger det också en naturlig flexibilitet till ditt hem. När barnen flyttat kan de extra sovrummen enkelt anpassas till gästrum, kontor eller hobbyrum.

Standard & tillval

Tvättstuga

I tvättstugan ska allt bara funka. Du vill ha tillräckliga ytor för att få plats med både dig själv, din tvätt och maskinerna som ska göra jobbet smidigare. I vår standard ingår både tvättmaskin och torktumlare med hög kvalitet från Siemens.

Läs mer

Braskaminer

Vem drömmer inte om att tända en sprakande brasa när höstmörkret sänker sig? Vi samarbetar med Contura som är en av Sveriges ledande tillverkare. Förutom mysfaktorn hjälper braskaminen givetvis till att värma upp ditt hus.

Läs mer

Kök

Kombinationen av köket som arbetsyta och sällskapsrum ställer sina krav på funktion och form. Därför samarbetar vi med HTH. De bygger köksinredning av högsta kvalitet, djupt rotad i den danska designtraditionen.

Läs mer

Energiberäkning

Ort Hushållsel Totalt Energianvändning
Malmö 7 100 kWh 14 300 kWh 37 kWh/m²
Uppsala 7 100 kWh 16 000 kWh 53 kWh/m²
Sundsvall 7 100 kWh 17 600 kWh* 53 kWh/m²
Luleå 7 100 kWh 17 600 kWh* 65 kWh/m²

* Fönster med u-värde 1,0

Redovisade värden för energianvändning avser ett hus uppvärmt och ventilerat med frånluftsvärmepump, Nibe F750 och fönster med u-värde 1,3.

3D-modell

Husbyggarskolan

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?