Husmodell

Gröndal

 • Typ Förhöjt väggliv
 • Boarea 183 m2
 • Arkitekt Aleksandra Ohlson
 • Bygghöjd 4,45 m
 • Byggarea 122 m2
 • Antal rum 4 Sovrum
Allt om detta hus

Gröndal

2–planshus med förhöjt väggliv och sadeltak, 182,5 m²

Det här är en modern tolkning av ett klassiskt hus med förhöjt väggliv. Vinklade fönster istället för takkupor släpper bokstavligen in rymden i övervåningens allrum och sovrum. En klassisk entréveranda med modernt tak och fönster som går ner till golvet.

Planlösningen är öppen och du kan vika ihop vardagsrummets fönsterparti och frigöra en öppning på cirka 3,6 meter. Det river barriären mellan inne och ute på ett effektfullt sätt och förstärker intrycket av den öppna planlösningen. En del av vardagsrummet har öppet upp till övervåningen med stora fönsterpartier på gaveln, men du kan också välja att bygga igen den ytan för att få ett extra sovrum på övervåningen.

Arkitekt, Aleksandra Ohlson

Är du intresserad av det här huset?

Kontakta oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Vill du anpassa planlösningen? Våra arkitekter ritar dagligen anpassade planlösningar. Läs mer om att anpassa ditt hus.

Visningar

Visningshus

Gröndal

Tids­bokning

Astrid Fredrikssons väg 14, Falun

Boka tid

Fördelar

Modernt utförande

Den liggande träpanelen och de vinklade fönstren takfönstren ger det här huset en modern känsla. Du kan så klart anpassa stilen för att ge huset ett helt annat intryck än vi visar i det här exemplet.

Rejäl takhöjd

Det här huset har en rejäl invändig takhöjd som gör att det upplevs som ännu större och rymligare än sina kvadratmeter. Det ger också spännande möjligheter för fönsterplacering och inredning. 

Standard & tillval

Braskaminer

Vem drömmer inte om att tända en sprakande brasa när höstmörkret sänker sig? Vi samarbetar med Contura som är en av Sveriges ledande tillverkare. Förutom mysfaktorn hjälper braskaminen givetvis till att värma upp ditt hus.

Läs mer

Värmesystem

Vi har flera olika värmepaket och beroende på dina behov och förutsättningarna på din tomt kan du välja allt från fjärrvärme till flera olika typer av värmepumpar från svenska Nibe.

Läs mer

Solceller

Solceller i kombination med värmepump är ett sätt att verkligen minimera din miljöpåverkan. Därför är vi stolta att i samarbete med Nibe erbjuda solcellspaket.

Läs mer

Energiberäkning

Ort Hushållsel Totalt Energianvändning
Malmö 5 900 kWh 12 200 kWh 33 kWh/m²
Uppsala 5 900 kWh 14 800 kWh 46 kWh/m²
Sundsvall 5 900 kWh 16 900 kWh 56 kWh/m²
Luleå 5 900 kWh 19 800 kWh 71 kWh/m²

Redovisade värden för energianvändning avser ett hus uppvärmt och ventilerat med frånluftsvärmepump, Nibe F750 och fönster med u-värde 1,3.

3D-modell

Husbyggarskolan

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

Förhöjt väggliv

Lindgården

 • 179 m2
 • 5 Sovrum
Mer om Lindgården

Förhöjt väggliv

Hilton Head

 • 192 m2
 • 4 Sovrum
Mer om Hilton Head

2-planshus

Smart 178

 • 178 m2
 • 5 Sovrum
Mer om Smart 178

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?