Beställ katalog

Bygga hus i Kristianstad? Här kommer tips.

Hos Myresjöhus i Kristianstad lever husdrömmen, trots oroliga tider. Hus säljs och byggs, och fast det är ont om villatomter i centrala lägen finns det guldkorn där ute. Här berättar Myresjöhus säljare Niclas Johansson mer om läget på villamarknaden i Kristianstad.

Gott om tomter, men…

Hussugna Kristianstadsbor finns det gott om. Tomter också, om man ser till hela kommunen. Här går det till och med att komma billigt undan i vissa lägen. Men precis som i många andra städer är centrala villatomter i Kristianstad en bristvara.

Niclas Johansson, säljare Myresjöhus

– Kommunen har en hel del lediga tomter, men de flesta ligger en bra bit utanför stan. Och många husspekulanter vill inte flytta för långt ut. Man vill ha tillgång till service och kommunikationer och inte behöva skjutsa barnen överallt. Därför väljer också många att bygga på andra orter, som Åhus eller Hässleholm, förklarar Niclas.

Bättre läge i Önnestad

Ingen regel utan undantag, brukar det ju heta. Som tur är stämmer det även här. Vackra Önnestad ligger på lite mer lagom avstånd från Kristianstad och har dessutom en hel del service. Här finns till exempel både förskola och skola – och bra kommunikationer. Från stationen tar du Pågatåget till Kristianstad på 7 minuter. Och här finns lediga villatomter, berättar Niclas.

– Ja, just nu har vi på Myresjöhus några fina tomter att erbjuda här. Sett till omgivningen passar de både för enplanshus och hus i 1,5-plan, runt omkring finns en hel del äldre hus men också inslag av nyare villor här och där. Önnestad är en trevlig ort med blandad bebyggelse, här bor du både barnvänligt och nära naturen, på lagom avstånd från stan.

Ett tryggt val i alla tider

I oroliga tider är det extra viktigt att kunna känna sig trygg i sitt husbygge, och det kan du verkligen göra när du väljer Myresjöhus. Dels för att du kan bygga tryggt och bekvämt med vår totalentreprenad, dels för att du bygger med fast pris. Du kan också bli OBOS-medlem och få fler trygga förmåner, till exempel möjlighet till ekonomisk hjälp om din nuvarande bostad inte blir såld i tid. Men tryggheten ligger också i vilka vi är som företag, menar Niclas.

– I dessa tider är det viktigare att välja en välkänd och etablerad aktör. Myresjöhus har byggt hus i snart 100 år nu, så vi har varit med om oroliga tider förr. Idag har vi dessutom OBOS ekonomiskt starka muskler med oss. Vi kommer att överleva även den här dippen.

Positiv framtid i sikte

Husdrömmen lever, med andra ord. Hus säljs, och byggs. Och Niclas ser ljust på framtiden.

– Vi har fortfarande bostadsbrist i Sverige och även om räntorna upplevs som höga just nu är de historiskt sett inte onormala. För många är nog osäkerheten kring vad som händer det värsta. Men när det vänder är vi redo att möta efterfrågan som kommer. Jag vet till exempel att OBOS jobbar för att få loss mer tomtmark i vårt område. Så ja, husbranschen har framtiden för sig, även här i Kristianstad.

Vilken husmodell går hem hos Kristianstadsborna?

I Myresjöhus breda sortiment finns hus för alla tomter – och smaker. Just i Kristianstad har enplanshus blivit en stor favorit. Kanske beror det till viss del på Myresjöhus visningshus i Norra Åsum?

– Ja, det blir ju ofta så att man fastnar för det man får se i verkligheten. Och Smart 126 är ett väldigt fint och yteffektivt enplanshus. Det är väl värt ett besök, tipsar Niclas.

Vi hjälper dig mer än gärna med din husdröm!

Kontakta oss om du vill bygga hus i Kristianstad

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.