Beställ katalog

Bygga hus-ekonomi: vi guidar dig

Här berättar vi allt du behöver veta om kalkyler och räntor, finansiering och amortering – och mycket mer. Din guide på temat bygga hus och ekonomi, med andra ord.

Att bygga sitt drömhus är härligt, men vi förstår att allt det ekonomiska som följer med på köpet kan kännas rätt besvärligt. Sätt dig bekvämt så går vi igenom allt du behöver veta. Från vad det kostar att bygga hus, till vad ett byggnadskreditiv är för något – och mycket mer.

Och du, ett tips när vi ändå är inne på temat bygga hus och ekonomi. Tänk på att sätta din budget för att bygga hus tidigt i processen. Dels för att det hjälper dig att hitta rätt bland alla husmodeller, dels för att våra duktiga säljare då kan hjälpa dig att göra kloka val på husresan.

Fast pris

Med oss får du möjlighet att bygga hus med fast pris. En stor trygghet för dig – och en stor fördel när du pratar med banken.

Mer förmånliga villkor

Tack vare att vi är en av få husleverantörer som är Nyckelpartner till Nordea får du som bygger hus med oss möjlighet till bättre lånevillkor.

En trygg affär

Här får du alla ingredienser för en trygg hemresa, även sett till det ekonomiska. Från tydliga kalkyler till att alltid ha någon att fråga – med mera.

Räkna på det

Vad kostar det att bygga hus?

Priset för huset och tomten är ju en sak, men sedan då? Här berättar vi mer om vad du behöver ta med i din husbudget.

Läs mer

Bygg Smart

Extra prisvärda drömhus

Hemligheten bakom våra Smart-hus ligger dels i att vi kan bygga dem ännu mer effektivt i vår husfabrik, dels i ett lite mer paketerat erbjudande.

Utforska kollektionen
Magnus Nolbeck Säljare, Myresjöhus

Nyfiken och vill veta mer?

Vad kostar det?

Hör av dig till oss så återkommer vi med en detaljerad kalkyl baserad på vad och vart du vill bygga.

Hur funkar det?

Att bygga hus behöver inte vara så svårt. Låt oss höras eller ses och reda ut just era förutsättningar.

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte med Myresjöhus

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Ekonomifrågor och svar

Byggnadskreditiv, eller byggnadskredit, är en tillfällig finansieringslösning som används för att betala alla större kostnader under tiden som du bygger ditt hus. Hos Nordea betalar du bara ränta på de pengar som du har använt när du bygger med Myresjöhus.

Läs mer om byggnadskreditiv

Nej, nybyggda småhus är helt befriade från kommunal fastighetsskatt i 15 år. När du bygger nytt är den minskade fastighetsskatten något du ska ta med i beräkningen när du jämför kostnaden med att köpa ett äldre hus.

Kort sagt är det hushållets inkomster som styr hur mycket ni får låna. Även den egna insatsen har betydelse. Hur mycket just ni får låna får du reda på hos banken. Om du vill få en fingervisning innan dess har Nordea ett smart verktyg för att själv räkna på hur mycket ni kan låna här .

85% av bostadens värde går att belåna med bolån. Resterande del, 15%, behöver finansieras på annat sätt. I normalfallet kommer det från eget sparande eller försäljningen av nuvarande bostad.
Beroende på er privatekonomi kan det finnas utrymme för att låna mer utan bostaden som säkerhet, prata med din bankkontakt och se vad som gäller för er.

Läs mer om vårt samarbete med Nordea. De hjälper dig gärna undersöka förutsättningarna att bygga hus!

Kort sagt, upp till 3 procent. Bolån över 70 procent av bostadens värde ska amorteras med minst 2 procent per år. Bolån på 50-70 procent av bostadens värde ska amorteras med minst 1 procent per år. Lånar du mer än 4,5 gånger hushållets totala bruttoårsinkomst, ska du amortera ytterligare 1 procentenhet på lån som hör till bostaden.

Läs mer om amortering för nyproduktion här!

Ja, hos Nordea kan du som bygger hus med Myresjöhus få möjlighet till amorteringsfrihet i upp till fem år.

Läs mer om amorteringsfrihet

Spara sköna slantar

Det lönar sig att bli medlem!

Som om inte allt ovan inte vore nog erbjuder OBOS medlemskap Myresjöhus husbyggare fina förmåner som matchar villalivet. Du kan spara pengar både för, under och efter bygget är klart!

Läs mer

Välj med omsorg

OBOS storlek ger dig större trygghet

Det tåls att säga om och om igen. När man bygger hus gäller det att tänka på vilken husleverantör man väljer. Myresjöhus är en del av OBOS som med sina finansiella muskler är en garant för att vi kan slutföra ditt bygge. 

Läs mer
Lars Johanson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.