Beställ katalog

Hållbarhet hos Myresjöhus

Hos oss på Myresjöhus är hållbarhet en naturlig del av vår vardag. En grön, social och ekonomisk tråd som löper från de småländska skogarna, via husfabriken – och ända in i ditt nya hem. Här berättar vi mer om hur vi ser på saken.

Tradition

Allt var inte bättre förr, men att förvalta och förnya vår stolta trähusbyggartradition är en stor del av vårt hållbarhetsarbete. Vår långa erfarenhet ger oss en gedigen kunskapsbank att luta oss mot när vi utvärderar nya lösningar.

Nutid

För oss innebär hållbarhet här och nu att bygga hållbara hus på ett sätt som hushåller med jordens resurser. Att leva upp till våra husbyggares önskemål, och följa alla gällande lagar och regler samtidigt som vi hela tiden utmanar oss själva att bli ännu bättre.

Framtid

Är det möjligt att bygga helt klimatneutralt? Hur bygger vi mer cirkulärt? Och kan man även bygga husets grund i trä? Vi deltar i många olika initiativ som ger oss möjlighet att påverka framtidens hållbara husbyggande.

Hållbarhet i praktiken – i Myresjöhusfabriken

När träden sågats till virke är det dags för nästa anhalt på resan för ditt blivande Myresjöhus: husfabriken i Myresjö. Så här jobbar vi med hållbarhet i fabriken.

Läs mer

Trähus med rötterna i den småländska skogen

Varje Myresjöhus som byggs börjar sin resa i skogen. För oss är det ett naturligt val att bygga i trä, det har vi ju gjort i snart 100 år nu. Men vi menar också att bygga i trä är att bygga för framtiden.

Se varför

Tillsammans bygger vi en hållbar framtid

Att Myresjöhus är en del av OBOS ger oss styrkan och uthålligheten som krävs för att prioritera hållbarhet i alla dess aspekter. Från råmaterial och byggprocess, till ett gott liv inuti och utanför husen.

Så jobbar OBOS med hållbarhet

Hur bygger vi morgondagens trähus?

Det är ingen tillfällighet att det heter hållbarhetsarbete. Det är ju ett pågående jobb vi gör för att hela tiden bygga ännu bättre. Här berättar vi om olika forsknings- och utvecklingsinitiativ vi medverkar i.

Kika in i framtiden

Är det hållbart att bo i ett nytt Myresjöhus?

Det fina med att bygga på ett hållbart vis är att det inte bara är bra för vår miljö, utan även för dig som bygger hus med oss.

Se alla fördelar

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.