Beställ katalog
  • Energi
  • Miljö/hållbarhet

Hållbara fördelar i ett nytt Myresjöhus

Det fina med att bygga på ett hållbart vis är att det inte bara är bra för vår miljö, utan även för dig som bygger hus med oss. Här berättar vi mer om vilka hållbara fördelar du kan njuta av i ett nytt Myresjöhus – och då menar vi både för miljön och för plånboken.

Välbyggda hus i hållbara material

För att kunna bygga hus som håller i generationer har vi på Myresjöhus mycket högt ställda miljökrav på både byggprodukter och våra material. Vi bygger våra hus i förnybart trä – och eftersom husen till stor del byggs inomhus i varma, torra lokaler kan vi se till att byggprocessen håller en jämn kvalitet året runt. Att ett Myresjöhus går mycket snabbare att uppföra, jämfört med ett hus som byggs i lösvirke, är en stor fördel. Ju snabbare ett hus blir väderskyddat ute på byggplatsen, desto mindre risk för problem.

Med möjlighet till Svanenmärkning

Vår byggprocess har också en grundlicens hos Svanen, vilket ger oss möjlighet att bygga Svanenmärkt om du så önskar. Ett Svanenmärkt hus är ett bra val för miljön – men också för dig som flyttar in i huset, eftersom Svanen lägger stort fokus vid en god inomhusmiljö.

Hus med låg energiförbrukning

När det kommer till energiförbrukningen är nybyggda hus generellt mer energisnåla än äldre villor. Men visste du hur mycket det faktiskt kan skilja? I vår jämförelse av två liknande husmodeller, det ena från 1980 och det andra från 2022, hade det nybyggda Myresjöhuset 80% lägre energiförbrukning. När du väljer ett Myresjöhus får du ett hem som är utrustat med ett effektivt värme- och ventilationssystem, välisolerade väggar och fönster – samt energisnåla hushållsmaskiner. Det innebär att du kan hålla ned kostnaderna redan från början, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Och genomtänkta planlösningar

När vi ritar våra hus använder vi ett rent formspråk, som inte bara ger huset stil, utan även minskar värmeförlusten. Med färre vinklar och vrår fördelas värmen effektivt i husets alla rum, samtidigt som det ger huset ett elegantare intryck.

Dina val gör ditt hus extra hållbart

Genom olika tillval kan du också göra ditt hus ännu mer hållbart att leva i. Här finns allt ifrån mer energieffektiva vitvaror till snålspolande duschmunstycken och kranar, liksom fönster med extra bra energivärden och laddbox för elbil. Naturligtvis kan vi även erbjuda solceller som tillval, en smart investering för att ytterligare minska elkostnaderna samtidigt som du gör vår miljö en tjänst.

Möjlighet till Gröna bolån

En annan fördel med att välja ett nybyggt Myresjöhus är att du får chans till så kallade Gröna bolån, som ger rabatt på bolåneräntan. Här kan din bankkontakt berätta mer om vilka krav som ställs och hjälpa dig vidare.

Lars Johanson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.