Beställ katalog

Solceller: en lönsam framtidslösning

När drömhuset ska bli verklighet finns det många lockande val att lägga pengar på. Extra lyxigt kakel, William Morris-tapeter, unika designermöbler – med mera. Men slår de känslan av att aldrig mer behöva oroa dig för elräkningen?

Sänk dina elkostnader ännu mer med solceller

Även om ett nytt hus är ett energisnålt hus är elkostnaderna en tung bit av villalivets driftskostnader. Och det viktigaste argumentet för solceller till ditt hus är såklart att slippa köpa el, för varje kWh du producerar slipper du ju köpa en. Med rätt antal solceller kan du nästan bli helt självförsörjande på el, även om det naturligtvis beror på dina elvanor. Självklart kommer dina solceller också att producera olika mycket el under olika delar av året, men när du producerar mer el än du själv förbrukar kan du sälja tillbaka den till elbolaget.

Solceller trivs tillsammans med värmepump

Med solceller och värmepump från NIBE skapar du ett energisnålt dream team i ditt Myresjöhus. Här kan du skapa ett behagligt inomhusklimat, få en energisnål vardag och samtidigt göra miljön en tjänst. Solcellerna kan ofta alstra lika mycket energi under året som värmepumpen behöver för hela husets värme- och varmvattenbehov. Och med hjälp av smart teknik kan solcellerna och värmepumpen prata med varandra för att jobba optimalt och på så vis sänka din energiförbrukning – utan att minska komforten.

Välj rätt solcellspaket för ditt hus

Hos oss kan du välja mellan tre storlekar på solcellspaket från NIBE. Vilket som passar dig bäst beror på hur stort ditt hus (och ditt tak) är, men också på din elförbrukning. Solceller är en investering, och här kan det vara smart att hitta en bra balans mellan storlek på anläggning och dina behov. Din säljare hjälper dig gärna att välja rätt. Prova också gärna solcellskalkylatorn, här kan du se hur mycket el solpaneler på just ditt hus kan leverera och få en fingervisning om vad olika paket kan kosta – och hur stora elkostnader de kan bespara dig.

Så fungerar solceller

Solceller hänger ihop i större solpaneler som i sin tur kopplas ihop och monteras uppe på fastighetens tak. När solens strålar träffar solpanelerna med solceller uppstår en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av cellen. Det behöver heller inte vara fullt solsken, solceller funkar fint även när det är lite molnigt. För att elen sedan ska kunna användas i huset omvandlas solcellernas likström till växelström med hjälp av en växelriktare. Växelriktaren placeras på lämplig plats i huset och kopplas till husets vanliga elcentral, som i sin tur är kopplad till elnätet.

Vanliga frågor och svar om solceller

Om du vill sänka dina elkostnader: ja. Även om ett nytt hus är ett energisnålt hus är elkostnaderna en tung bit av villalivets driftskostnader. Och det viktigaste argumentet för solceller till ditt hus är såklart att slippa köpa el, för varje kWh du producerar slipper du ju köpa en.

Med rätt antal solceller på ditt Myresjöhus kan du nästan bli helt självförsörjande på el, även om det naturligtvis beror på dina elvanor. Självklart kommer dina solceller också att producera olika mycket el under olika delar av året, men när du producerar mer el än du själv förbrukar kan du sälja tillbaka den till elbolaget.

Det beror på hur stort ditt hus (och ditt tak) är, men också på din elförbrukning. Solceller är en investering, och här kan det vara smart att hitta en bra balans mellan storlek på anläggning och dina behov. Hos oss på Myresjöhus kan du välja mellan tre storlekar på solcellspaket från NIBE, allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att hitta rätt paket för ditt hus.

Glenn Dolk Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.