Total trygghet med totalentreprenad

Att bygga hus är ett stort projekt, med många inblandade och mycket som ska stämma för att allt ska bli klart i tid och utfört på rätt sätt. När du väljer totalentreprenad skriver du ett enda kontrakt med oss på Myresjöhus, och vi tar hand om hela byggprocessen. Läs mer hur det fungerar här.

Hur många kontrakt vill du skriva?

Hos oss på Myresjöhus kan du välja mellan två olika entreprenadformer – delad entreprenad eller totalentreprenad. Delad entreprenad innebär att du upphandlar och skriver kontrakt med alla entreprenörer och leverantörer – men också att du bär hela ansvaret. Totalentreprenad innebär att du låter oss på Myresjöhus ta hand om hela byggprocessen åt dig. Du skriver ett enda kontrakt och har oss som enda kontakt – vi tar hand om allt och ser till att du är inkluderad och uppdaterad hela vägen hem till ditt nya hus.

Med totalentreprenad slipper du:

  • Mängder av pappersarbete med kontrakt och offerter.
  • Själv projektleda inblandade entreprenörer.
  • Ta ansvar för att de arbeten som utförs blir korrekt gjorda.
  • Och själv reda ut vem som är ansvarig om något blir fel.
  • Bära arbetsmiljöansvaret: alltså vara ansvarig om något händer på byggplatsen.
  • Själv lösa problemet om någon av dina anlitade entreprenörer blir sjuk – eller gå i konkurs.

Trygghet värd sitt pris

Att välja Myresjöhus totalentreprenad kostar såklart lite extra. Men du får också en hel del för pengarna. Till skillnad från hos många andra husleverantörer ingår grunden, liksom grundläggande markarbeten. Behöver din tomt lite mer jobb tillkommer kostnader för det – men allt sådant tar vi reda på innan vi tar fram ditt pris.

Allt detta ingår också:

  • Din projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, så att du slipper ta ledigt från jobbet för att agera problemlösare.
  • Alla försäkringar du behöver: från färdigställandeskyddet, som skyddar dig ifall något skulle hindra oss från att slutföra entreprenaden, till nybyggnadsförsäkringen som täcker byggrelaterade skador som upptäcks efter att du flyttat in.
  • Kontrollbesiktning och slutbesiktning.
  • Kostnader för avfallshantering, provtryckning/fuktmätning, byggställning, byggbarack och lyftkran – med mera...

Totalt ansvar för det som är besvärligt

Delad entreprenad innebär med andra ord en hel del dolda kostnader och i motsats till totalentreprenaden, där du vet vad allt kommer att kosta, kan pengarna lätt rusa iväg. Med delad entreprenad måste du själv fixa allt: från försäkringar och besiktningar till att se till byggplatsen blir rätt utrustad för att vi ska kunna leverera och bygga huset. Att välja totalentreprenad innebär helt enkelt att vi på Myresjöhus tar totalansvaret för allt som kan kännas besvärligt med att bygga hus. Till dig överlåter vi allt som är härligt, som att i lugn och ro välja hur ditt nya hem ska se ut.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.