Beställ katalog
  • Att bygga hus

Nyckelfärdigt hus – vad innebär det?

Visst vore livet lättare om alla hustillverkare kunde prata samma språk. Men eftersom termen nyckelfärdigt inte är ett juridiskt begrepp är det upp till varje leverantör att bestämma vad som ingår i deras definition av nyckelfärdigt hus. Låt oss förklara.

Vad ingår i ett nyckelfärdigt hus?

Termen nyckelfärdigt antyder ju att det bara är för dig som husbyggare att sätta nyckeln i dörren och flytta in – och just så fungerar det hos oss på Myresjöhus när du bygger med vår totalentreprenad. Men här behöver du, som sagt, vara noga med att kontrollera vad som ingår. Nyckelfärdigt kan till exempel även innebära att ytskikt, som målning av väggar etc. inte är klart från start.

Så går det till att bygga nyckelfärdigt hus

Även här skiljer sig erbjudandet åt mellan olika leverantörer. Även om totalentreprenad ofta är den mest naturliga lösningen för ett nyckelfärdigt hus kan det lika gärna handla om delad entreprenad eller generalentreprenad. Och även om du fastnat för totalentreprenad behöver du undersöka vad som ingår i den hos hustillverkaren du valt. Hos oss på Myresjöhus skriver du ett enda kontrakt med oss, och vi tar hand om hela byggprocessen år dig. Även grunden och visst markarbete ingår, och du får en egen projektledare som ser till att allt löper på som det ska och att du hela tiden hålls informerad om vad som händer.

Vad kostar det att bygga ett nyckelfärdigt hus?

Precis som med alla byggprojekt beror kostnaden för ett nyckelfärdigt hus på flera saker. Naturligtvis vilket hus du vill bygga och vad entreprenaden kostar – men också kostnad för tomt och markarbete, liksom anslutningsavgifter för el, VA och fiber – med mera. Att bygga ett nyckelfärdigt hus med totalentreprenad hos Myresjöhus har dock en stor fördel: du får en tydlig bild av kostnaden genom att din säljare skapar en utförlig produktionskostnadskalkyl speciellt för dig.

Ekonomiska fördelar med att välja Myresjöhus

Att bygga ett nyckelfärdigt hus med oss på Myresjöhus har också ekonomiska fördelar. Dels får du möjlighet att bygga med fast pris, dels kan du bli OBOS-medlem och få extra ekonomisk trygghet ifall försäljningen av din nuvarande bostad drar ut på tiden – liksom fina rabatter och erbjudanden som hjälper dig att spara pengar i vardagen.

Flyttklart – en ännu bekvämare väg till nyckelfärdigt hus

För dig som har bråttom hem, eller vill ha en ännu smidigare resa dit, erbjuder vi även konceptet Flyttklart. Ett ännu bekvämare sätt att köpa ett nyckelfärdigt hus. Här erbjuder vi handplockade Myresjöhus med väl vald inredning och utrustning, placerade på utvalda tomter runt om i Sverige. Bara att flytta in och njuta av huslivet.

Frågor och svar om nyckelfärdigt hus

Definitionen av nyckelfärdigt skiljer sig åt mellan olika hustillverkare. Hos oss på Myresjöhus innebär ett nyckelfärdigt hus byggt med vår välkända totalentreprenad ett hus där allt är klart för dig att flytta in och trivas i.

Nyckelfärdigt antyder ju att det bara är för dig som husbyggare att sätta nyckeln i dörren och flytta in – och just så fungerar det hos oss på Myresjöhus när du bygger med vår totalentreprenad. Men vad som ingår i ett nyckelfärdigt hus kan variera mellan olika husleverantörer, så här behöver du vara noga med att kontrollera vad som ingår. 

Rent krasst är ett nyckelfärdigt hus resultatet, medan totalentreprenad är ett sätt att uppnå det – alltså hur ditt nyckelfärdiga hus byggs. Ibland används dock termerna lite förvirrande, så försäkra dig om att du är med på vad din husleverantör menar.

Kostnaden för ett nyckelfärdigt hus påverkas av flera olika faktorer. Naturligtvis vilket hus du vill bygga och vad entreprenaden kostar – men också kostnad för tomt och markarbete, liksom anslutningsavgifter för el, VA och fiber – med mera.

Ett nyckelfärdigt hus byggs ofta till stor del färdigt i husfabriken, vilket både är bra ur ett kvalitets- och ett kostnadsperspektiv, samtidigt som du får en snabbare hemresa. Hos oss på Myresjöhus bygger du dessutom tryggt och bekvämt med totalentreprenad och fast pris. Det ger dig också en tydligare bild av kostnaderna jämfört med att bygga ett hus från grunden.

Att alla nyckelfärdiga hus skulle vara stöpta i samma form stämmer inte alls. Idag finns nyckelfärdiga hus för alla smaker. Från lättskötta 1-planshus till rymliga 2-planshus i alla tänkbara stilar och utföranden. Hos oss på Myresjöhus kan du inte bara göra mängder av olika val för att sätta din egen prägel på ditt nya hem. Du kan också få hjälp med att anpassa husets planlösning, eller till och med låta våra arkitekter rita ditt nyckelfärdiga hus helt från grunden.

Helen Hedlund Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.