Beställ katalog
Par som ska välja hustillverkare

Husbyggarskolan - Från tomt till tvåårsbesiktning

Att bygga hus handlar om val. Vilken tomt ska jag välja? Hur ska jag anpassa planlösningen så att den blir rätt för mig idag – och om tio år. Och ska jag välja totalentreprenad? I vår husbyggarskola guidar vi dig genom hela processen, i 10 smidiga steg som gör det lättare att välja rätt. Det första är bara en scroll ner.

Gå till första steget

Hitta och utforska tomten

Kanske har du redan hittat drömtomten? Om inte så finns det mycket hjälp att få på vägen. Nu är det dags att ta reda på var du vill bo och börja lägga grunden för resten av husresan.

Steg 1

Vilket hus bygger du?

Vilken husmodell är rätt för just dig? Kanske ser du det redan framför dig, men här kan det löna sig att ha ett öppet sinne. Det drömhus som både uppfyller detaljplanens och dina krav kanske är ett helt annat än du först tänkte dig…

Steg 2
Par som ska välja hustillverkare

Dags att skriva kontrakt

Tomten är hittad och du har valt husmodell. Nu är dags att välja hur ditt hus ska byggas, få koll på det ekonomiska och skriva kontrakt med oss. Väljer du att bygga med totalentreprenad blir det också det enda kontraktet du behöver skriva: vi tar då hand om allt som har med bygget att göra.

Steg 3
Ägnsmark-Modern-Exteriör

Ritningar, kök och bygglov

För att kunna söka bygglov finslipar vi detaljerna, skapar ditt drömkök och tar fram ritningarna till ditt hus.

Steg 4

Viktiga val och slutlig beställning

Nu är det dags att göra viktiga val för att kunna göra beställningen av ditt hus. Allt från vitvaror och badrumsinredning till golv och takpannor – med mera.

Steg 5

Dags för byggstart

När den slutliga beställningen är klar och vi har fått in din spärrförbindelse väntar vi bara på kommunens startbesked innan vi kan dra igång arbetet på byggplatsen. Nu börjar resan på riktigt.

Steg 6

Husleverans och byggnation

Den stora dagen närmar sig. Husleveransen, med andra ord. Från och med nu fortsätter vi att beskriva resan bara för dig som bygger med Myresjöhus totalentreprenad. Du som valt delad entreprenad styr ju själv över fortsättningen.

Steg 7

Äntligen dags att flytta in

Då har äntligen dagen kommit. Du har nycklarna i handen och huset redo för dina flyttkartonger – och din personliga touch. Men det finns ett par saker som är bra att ha koll på både inför och efter inflyttningen.

Steg 8
Jonas Larsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.