Beställ katalog

Husleverans och byggnation

Den stora dagen närmar sig. Husleveransen, med andra ord. Från och med nu fortsätter vi att beskriva resan bara för dig som bygger med Myresjöhus totalentreprenad. Du som valt delad entreprenad styr ju själv över fortsättningen.

Montagedagen

Tidigt en morgon är det dags för ditt hus att anlända till byggplatsen. Den här dagen tycker vi att du ska passa på och boka in ett besök – det är en alldeles speciell känsla att se ditt nya hem växa fram. På byggplatsen händer det saker snabbt, målsättningen är att få ditt hus tätt redan första dagen.

Arbete pågår

Strax efter att huset är monterat får du sedan kliva in för första gången, och träffa snickaren. Sedan följer en rad möten kring bland annat el, VVS och målning – i vissa fall behöver du också bli klar med olika val innan de sker. Du måste inte vara med på alla möten, din projektledare kan hjälpa dig att prioritera. Vill du komma och kika vid annat tillfälle? Då behöver du alltid prata med din projektledare innan, så att vi inte stör säkerheten på arbetsplatsen.

Betalning enligt plan

I takt med att arbetet utförs kommer du att göra betalningar till Myresjöhus enligt din avtalade betalningsplan. När du får en faktura godkänner du den – och skickar den till banken som hjälper dig med betalningen. Eventuella tillägg kommer att faktureras löpande utanför din betalningsplan, allt eftersom arbetet har utförts.

Besiktningar

Så en dag står ditt hus klart och det är dags för besiktning. Först genomförs en kontrollbesiktning och sedan en slutbesiktning, båda görs av en opartisk besiktningsman från försäkringsbolaget GarBo. Vi rekommenderar att du är med på båda besiktningarna. Det är både intressant och lärorikt att höra vad besiktningsmannen har att säga, och dessutom får du chans att ställa frågor.

Guidad rundtur

När slutbesiktningen är klar tar din projektledare dig med på en rundtur i huset. Du får bekanta dig med allt från elcentral till vattenskåp och får goda råd om hur du bäst tar hand om ditt hus. Du får också med dig ett USB-minne som innehåller husets drift- och skötselråd och övrig dokumentation.

Slutsamråd och slutbevis

Nu sammanställer din kontrollansvarige all dokumentation och skickar in den till Byggnadsnämnden – tillsammans med en begäran om slutsamråd. Sedan kallar Byggnadsnämnden till ett sådant, och när det är bekräftat att huset har byggts enligt alla uppställda krav kommer ett slutbevis och ett inflyttningstillstånd att utfärdas. Nu får du flytta in! I och med detta räknas också entreprenadtiden som avslutad och garantitiden inleds.

Eget arbete? Efter besiktningen.

Du kanske planerar att fortsätta jobba på ditt hus? Då behöver du vänta tills slutbesiktningen är klar – oavsett om du planerar att göra jobbet själv eller anlita en entreprenör.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.