Beställ katalog

Äntligen dags att flytta in

Då har äntligen dagen kommit. Du har nycklarna i handen och huset redo för dina flyttkartonger – och din personliga touch. Men det finns ett par saker som är bra att ha koll på både inför och efter inflyttningen.

Inför inflyttning

Glöm inte bort att göra en flyttanmälan, att anmäla flytt av bredband, el och vatten – eller att teckna nya abonnemang – i god tid innan du flyttar in. Även om du får med dig en villahemförsäkring för den första tiden i ditt nya hem är det bra att se över dina försäkringsbehov. Nu är det också dags att meddela din bank att byggnadskreditivet ska läggas om till bolån.

Berätta vad du tycker

Vi vill gärna veta hur du upplevt vägen till ditt nya hem. När du flyttar in får du därför en enkät med några korta frågor att besvara. Vi vill ju att alla våra kunder ska känna sig nöjda, och försöker hela tiden bli ännu bättre. Därför ber vi dig att fylla i denna enkät så noggrant som möjligt. För att du ska känna dig fri att anonymt lämna de åsikter och kommentarer du vill använder vi ett oberoende marknadsinstitut för analys av kommentarer och betyg.

Om något händer

En stor fördel med att bygga med vår totalentreprenad är att vi finns kvar även när du flyttat in. Om något skulle hända med ditt hus följer du bara instruktionerna du fått från din projektledare, så att rätt sorts problem kan lösas av rätt instans. Du hittar även informationen här på webben, under reklamationer.

Måla fasaden

Ditt hus är grundoljat och grundmålat efter alla konstens regler, men att sätta den slutliga kulören blir ditt jobb. När du ska måla fasaden beror förstås på årstiden, men rekommendationen är att det ska göras inom 6 månader. Oavsett om du väljer att göra jobbet själv eller vill ta in hjälp kan du tjäna en hel del på att bli OBOS-medlem. Då får du nämligen både rabatt på färg från Nordsjö Idé & Design –och hos Sandå Måleri.

Skapa din trädgårdsdröm

När du flyttat in börjar också resan mot din trädgårdsdröm. Var vill du ha dina uteplatser? Och dina planteringar? Drömmer du kanske om ett växthus? Här är vårt råd att planera noga, och inte ha för bråttom. Att hinna bo in dig och lära känna din tomt brukar löna sig för ett bra resultat.

Tvåårsbesiktning

Efter att du flyttat in har du även möjlighet till en garantibesiktning och åtgärder av eventuella fel. Den ska då ske senast två år efter att entreprenaden är färdigställd och godkänd. Garantibesiktningen bokar – och betalar – du på egen hand.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.