Beställ katalog

Vilket hus bygger du?

Vilken husmodell är rätt för just dig? Kanske ser du det redan framför dig, men här kan det löna sig att ha ett öppet sinne. Det drömhus som både uppfyller detaljplanens och dina krav kanske är ett helt annat än du först tänkte dig…

Hitta rätt husmodell

Vad är viktigt för er, idag och i framtiden? Vad säger detaljplanen? Och vilket hus passar bäst på tomten? Dessa tre faktorer hjälper dig att hitta rätt husmodell. Låt oss börja med respektive hustyp och dess fördelar.

  • 1-planshus: Våra 1-planshus har många fördelar, men kanske är bekvämligheten den största av dem alla. Det är onekligen både praktiskt och trivsamt att ha allt i ett plan. Men om du vill bygga ett större 1-planshus, tänk på att det ska få plats på tomten.
  • 1,5-planshus: 1,5-planshus är en perfekt lösning för att få mer utrymme när detaljplanen inte tillåter 2-planshus, men där byggnadshöjden gör det möjligt att bygga en vindsvåning med snedtak.
  • 2-planshus: Om ditt bygglov tillåter 2-planshus är det ett smart sätt att få ut en så stor boyta som möjligt – även på en mindre tomt. Dessutom tar du vara på utsikten från tomten.

Upptäck våra kollektioner

Hos oss på Myresjöhus ska det vara lätt att hitta rätt. Därför har vi samlat våra husmodeller i två olika kollektioner:

  • Smart: smart planerade och konstruerade husmodeller som ger dig möjlighet att bygga extra prisvärt.
  • Select: hem för alla smaker, tomter – och tillfällen i livet. Här förverkligas även de mest storslagna husdrömmarna.

Vilka alternativ har jag?

När du bestämt dig för vilken hustyp du vill bygga är det dags att ta nästa steg mot att förverkliga din husdröm.

  • Välj ett av våra hus: I vårt hussortiment hittar du ett brett utbud av genomtänkta planlösningar, samtliga ritade av några av branschens bästa arkitekter.
  • Justera en av våra planlösningar: Du kanske har hittat en husmodell som nästan har allt du letar efter? Då kan vi hjälpa dig att anpassa en planlösning för att den ska passa perfekt.
  • Välj ett eget arkitektritat hus: Tillsammans med Myresjöhus arkitekter kan du och din familj även få hjälp med att rita upp ett hus som passar era önskemål och förutsättningar. Kanske behöver huset ritas om för att fungera väl på tomten?

Enklaste sättet att ta reda på vad som är rätt för dig? Ta ett möte med en av våra duktiga säljare, de guidar dig gärna fram till ett passande alternativ.

Vilka stilar kan jag välja mellan?

Förutom planlösningen behöver du även ta beslut om husets design, både på utsidan och på insidan. Här har du gott om valmöjligheter, såväl interiört som exteriört, oavsett vilken av våra huskollektioner du hittar hem i.

Exteriör stil

Ett hus kan såklart se ut på många olika sätt, och när vi tar fram våra husmodeller inspireras vi såväl av klassiska som trendande stilideal. Exteriört presenterar vi våra hus i fem olika stilar: Modern, Industriell, Lantlig, Sekelskifte och Ocean Living. Här skiljer möjligheten till gestaltning något mellan huskollektionerna. Husen i vår kollektion Select har en omsorgsfullt utvecklad gestaltning i de stilar som hör till respektive husmodell. I vår kollektion Smart sätter du istället den exteriöra stilen genom val av utförande och färgsättning.

Interiör stil

Naturligtvis har du också alla möjligheter att låta insidan matcha utsidan. För dig som vill göra valen lite enklare har vi också tagit fram tre olika interiöra stilriktningar: Modern, Tradition och Industriell. Varsågod att bli inspirerad!

Ta reda på dina förutsättningar

Givetvis finns det en också en ekonomisk sida att ta hänsyn till när man ska välja husmodell. Om du inte redan gjort det är det dags att prata med banken för att ta reda på dina förutsättningar för finansieringen. Och ta gärna en pratstund med din säljare innan bankmötet, hen kan hjälpa dig att reda ut vilka frågor du ska ställa till banken så att du får all information du behöver. När du vet vilka ekonomiska resurser du har att röra dig med kan din säljare ge dig ännu bättre råd om vilken lösning som passar bäst för er.

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.