Beställ katalog

Lantliga husmodeller – tidlöst hemtrevligt

Det som förenar våra lantliga husmodeller är tidlösa, klassiska detaljer med en nutida tolkning. Resultatet blir en varierad stil, som både har inspirerats av det skånska landskapet med sina välkända längor, småländska gårdar – och faluröda stugor, såklart.

Lantlig stil för dagens liv

Tänk dig känslan av ett lantligt hus, men garanterat fritt från drag och knarrande golv. Våra lantliga husmodeller flirtar visserligen med svunna tider men bjuder samtidigt på all modern komfort du kan önska dig. En utmärkt kombination av stil och funktion som går rakt in i den svenska folksjälen – klassiskt är alltid modernt.

Så gör du ett lantligt hus till ditt eget

Vad är lantlig stil för dig? Allmoge, romantisk shabby chic eller kanske en mer rustik fransk lantlig stil? Eller inspireras du kanske av Astrid Lindgrens olika världar? Det fina med vår älskade lantliga stil är att den har så många ansikten. Och du behöver inte gå all-in. Naturligtvis klär ett lantligt hus lika bra i en modernare version av stilen, gärna kryddad ned några rustika inslag. Varför inte några väl valda för-älskade klenoder? Att blanda gammalt och nytt ger en oslagbart hemtrevlig känsla.

Lantlig stil: inspiration

Spröjsade fönster, klassiska takpannor och fasad i träpanel – eller kanske puts. När det gäller exteriören har hus i lantlig stil många tydliga stilmarkörer. Men på insidan då? Ja, en blommig tapet ger omedelbart lantlig romantik, möbler i trä är också ett säkert kort, linnetyger likaså. I köket vill vi gärna ha ramluckor och vitrinskåp med spröjs, och en möbel som verkligen förknippas med lantlig stil är ju linneskåpet. Ljusa, mjuka kulörer är helt rätt – men även hem med lantlig stil kan må gott av lite färgklickar.

Detta ingår när du bygger ett lantligt hus från Myresjöhus

När du väljer en av våra lantliga husmodeller kan du vara säker på att du får ett välbyggt och bekvämt hem, med en hög standard redan från början. Naturligtvis har du alla möjligheter att göra ditt hus till ditt eget genom olika tillval. Men det behövs inte för att göra huset komplett. I ett Myresjöhus kan du lita på att varenda detalj i ditt nya hem håller måttet, redan från start.

 

Olika sidor av stilen

Här kan man se inslag som klassiskt spröjsade fönster och tak med tegelpannor. Flera av våra hus har ritats med småländska gårdar i åtanke – med monokrom, faluröd färgsättning. Men vi har även husmodeller där vi flörtar med den skånska stilen. Där har husen fått putsade fasader och detaljer i kompletterande, varma nyanser.

Vanliga frågor och svar om lantliga hus

Bland våra lantliga husmodeller hittar du såväl enplanshus som tvåplanshus i olika storlekar, liksom 1,6-planshus och suterränghus. Här finns med andra ord något för alla. Det som skiljer sig åt är dels detaljer i gestaltningen och naturligtvis planlösningens utformning, till exempel i antal sovrum och hur husets gemensamma utrymmen är disponerade.

Vad just ditt lantliga drömhus kostar beror förstås på vilken av våra lantliga husmodeller du fastnar för, men också på var du vill bygga ditt hus någonstans. Ta kontakt med våra säljare i ditt område, så hjälper de dig att räkna fram ett pris just för dig.

Hos oss på Myresjöhus hämtar vi inspiration till våra lantliga hus från såväl faluröda stugor till klassiska skånelängor och ståtliga gårdar. Hus i lantlig stil har som sagt många ansikten, vissa mer traditionella andra lite mer moderna. Men spröjsade fönster, klassiska takpannor och fasad i träpanel eller puts är några säkra stilmarkörer att hålla utkik efter.

Det kan du absolut. Att välja ett lantligt hus från Myresjöhus innebär stora möjligheter att anpassa ditt hem efter just dina önskemål, med allt från olika tillval till att justera planlösningen så att den passar er. Prata med din säljare, så får du veta mer om alla möjligheter.

Per Scherdin Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.