Beställ katalog

Utforska våra 1,5-planshus

Förutom att hus med snedtak får en unik karaktär är de ett smart val när detaljplanen inte tillåter 2-planshus – eller när du vill maxa din boyta utan att ta för mycket plats på tomten. Bekanta dig med Myresjöhus 1,5-planshus, ritade för att rymma både fina detaljer och funktionella ytor.

Större boyta med ett 1,5-planshus

En av anledningarna att välja ett 1,5-planshus kan vara detaljplanen. För även om du i vissa områden inte får bygga ett 2-planshus kan den tillåtna bygghöjden ge möjlighet till en övervåning med snedtak. En annan vanlig anledning är att du får mer boyta för hela familjen utan att huset kräver för mycket plats på tomten. På så sätt får du även mer plats till att anlägga en vacker trädgård eller större uteplatser.

Med ett 1,5-planshus får du alla fördelar med att bo i ett tvåvåningshus. Du kan till exempel ha en separat privat familjedel på övervåningen och stora sällskapsytor på entrévåningen. Och kanske har du en fin utsikt att njuta av från övervåningens fönster?

Våra 1,5-planshus

Skiffer

  • 178 m2
  • 4 sovrum
Mer om husmodellen

Sandsten

  • 171 m2
  • 3 sovrum
Mer om husmodellen

Smart 128

  • 128 m2
  • 5-6 rum och kök
Mer om husmodellen

1,5-planshus hos Myresjöhus

Ett 1,5-planshus är en populär husmodell med många fördelar. Vi på Myresjöhus är en ledande husleverantör som erbjuder ett brett utbud av olika 1,5-planshus. Våra hus är arkitektritade och utformade med tanke på både funktionalitet och estetik – skräddarsydda för att passa olika familjers behov och önskemål..

Planlösning till 1,5-planshus

En väl genomtänkt planlösning är avgörande för att skapa ett lika trivsamt som funktionellt hem, med enkel åtkomst till alla utrymmen och en öppen och luftig känsla. När du väljer planlösning till ditt 1,5-planshus behöver du fundera över hur huset matchar era behov idag och i framtiden. Familjens storlek, livsstil och vilka behov ni har när det gäller arbets- och förvaringsutrymmen spelar stor roll. Det är också viktigt att tänka på hur ni vill ha era gemensamma ytor som kök och vardagsrum..

1,5-planshus i vinkel

Genom att bygga ett 1,5-planshus i vinkel skapar du en skyddad uteplats som ger en härlig utomhusmiljö och ökat insynsskydd. När det gäller placeringen av huset på tomten är det viktigt att tänka på solläge, utsikt och vindförhållanden för att få en optimal miljö och användning av utrymmena.

Ett 1,5-planshus kombinerar fördelarna med enplanshus och tvåplanshus

Vanliga frågor om 1,5-planshus

Svar: Ett 1,5-planshus är en typ av hus med två våningar, men där rummen på övre plan har snedtak. Det gör att en viss del av golvytan inte räknas in i husets boyta – men det behöver inte betyda att den inte kan användas, till exempel är det hur mysigt som helst med en säng under snedtaket.

Svar: I vår husbyggarskola här på webben kan du läsa mer om processen. Du är också alltid välkommen att ta kontakt med våra duktiga säljare, de svarar gärna på alla dina frågor.

Svar: Många. Hos oss kan du välja och vraka bland ett brett sortiment av tillval som passar de flesta 1,5-planshus. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Svar: Absolut! Vi har gott om tomter till salu runt om i landet. Många passar fint för att bygga ditt 1,5-planshus. Läs mer om våra tomter här.

Svar: Hur lång tid det tar att få ditt 1,5-planshus färdigställt varierar beroende på var i Sverige du bygger. 18-22 veckor från start till mål är inte ovanligt.

Svar: Ett 1,5-planshus kan ge mer utrymme och flexibilitet än ett enplanshus, till exempel kan du ofta samla sovrummen (eller barnens rum) en trappa upp. Ett 1,5-planshus tar ofta mindre plats på tomten än ett enplanshus, och kan vara lättare att få bygga enligt detaljplanen jämfört med ett tvåplanshus.

Svar: En nackdel med ett 1,5-planshus kan vara att det kan vara svårt att möblera det extra rummet på övervåningen precis hur som helst, med tanke på snedtaket. Precis som med alla hus som har två våningar kan övervåningen vara svår att nå för personer med funktionsnedsättningar eller äldre personer.

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.