Beställ katalog
  • Inredning
  • Ocean Living hus

Inred i New England-stil: tidlös och världsvan charm

New England-stilen är så mycket mer än stjärnprydda kuddar från ett visst varumärke. Snarare handlar det om ett hem som utstrålar en bekymmersfri elegans – och en tidlös stil med stora möjligheter att göra till din alldeles egen. Så här fixar du inredning i New England-stil.

Känslan av ett hus vid havet

Nyckelingredienserna i New England-stilen är en inbjudande, ljus och luftig atmosfär kombinerat med rustika och naturliga material. Hos oss på Myresjöhus kallar vi vår skandinaviska tolkning av denna ikoniska stil för Ocean Living. Det handlar ju om att skapa känslan av ett hus vid havet, oavsett var ditt hem befinner sig i verkligheten. Det finns något oemotståndligt i New England-stilens uttryck som gör den svår att motstå, inte minst för oss svenskar. Här finns nämligen stora likheter med skandinavisk inredning med mycket luft, ljus och trä – men i en lite mer storslagen tappning.

Klassisk New England-stil

När vi tänker oss en klassisk New England-stil kanske det är ett hus på amerikanska östkusten vi ser framför oss. En tunn vit gardin som fladdrar i vinden, ljusa väggar – gärna tillsammans med mörkare trägolv. En inbjudande Howardsoffa med mängder av mönstrade kuddar och plädar – och kanske en gammal koffert som soffbord. Möblerna får gärna vara rustika och rejäla. Mörkt trä är toppen, men även ljus rotting är ett säkert kort. Blått, beige och kanske lite rött är klassiska signaturfärger.

Marin eller naturinspirerad

I den klassiska New England-stilen får känslan gärna vara lite marin. En middagsklocka eller stormlykta i mässing är med andra ord aldrig fel, liksom ränder eller marina mönster på textilierna. Men du kan också välja det lite mer naturinspirerade spåret. Då kanske du istället satsar på en Chesterfieldsoffa i brunt läder och pryder väggen med ett älghorn.

Modern New England-stil

Vill du ge ditt hem en lite modernare New England-stil tar inspiration från den klassiska stilen, men lägger till lite mer modern elegans. Lite mer hotellkänsla, om man så vill. Här kan det passa att smyga in mer metall och glas, att satsa på lite renare linjer och välja svarta möbler istället för brunt trä. Det betyder dock inte att allt i ditt hem behöver vara nytt, nyckeln till en trivsam New England-stil ligger ju i att även blanda in lite skavda och ärvda prylar. Det ska se ut som ett hem som älskas och används – inte som ett uppslag i ett inredningsmagasin.

New England på ren svenska

Det är heller aldrig fel att föra in lite mer klassiskt skandinaviska influenser i din New England-stil. Tänk dig känslan av ett sommarhus på västkusten: ljust och välkomnande men med en gedigen, inbodd känsla som gör hemmet oslagbart välkomnande. Även här kan du utgå från det marina eller mer naturliga spåret, gärna med lite ljusare kulörer. Du kan också mixa in lite andra detaljer, som fårskinn, ljusare möbler och kanske en trasmatta eller två.

Lägenhetslyx i New England-stil

Du behöver för den delen inte ens ha ett hus för att New England-stilen ska komma till sin rätt, en lägenhet går lika bra. Bor du lite mindre, jobba i lite mindre skala och dra ner på detaljerna. Här passar inte minst den moderna tolkningen av New England-stilen perfekt. Fokusera på ljus och luft, och tänk Östermalmsvåning. Men allt behöver inte vara superexklusivt för det. Satsa på några utvalda objekt som ger en elegant och sofistikerad känsla, så är du hemma.

Stefan Malm Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.