Beställ katalog
  • Inredning
  • Trender

Naturinspirerat eller industriellt - sno stilen från våra Myresjöhus

Visst har vi väl alla någon gång fastnat med blicken på ett uppslag i ett inredningsmagasin eller sett en bild i Instagramflödet och tänkt att "det där hade jag velat kopiera rakt av!". Vi har hjälpt till med inspiration och inredning så att du kan sno stilen från våra vackra husbilder.

Naturinspirerat i Glimma x Kust

I vårt vackra Glimma x Kust hittar du en mjuk och ljust naturinspirerad stil där tonerna går i beige, benvit och ljust grön. Främst är materialen viktiga. Det ljusa trät är återkommande i möbler som stolar, soffor, soffbord och diverse dekorativ inredning. Textilerna ger en känsla av mjukhet, välj stickat eller linne när det kommer till möbelklädsel, gardiner, kuddar, filtar eller till och med lampan. Lampor kan annars få ett väldigt hårt uttryck men här tar vi hjälp av tyger som inte sitter sträckta som lampskärmar utan som böljar runt ljuskällan. Det gröna bryter av den annars nedtonade färgskalan utan att sticka ut för mycket. Med små detaljer i tavlor, filtar, vaser eller coffee table-böcker kan du få in färgen utan att den tar över. En självklar grönska är såklart även växter.

Här har du en rad fina saker som gör att du kan få till stil med ljusa toner och naturmaterial i ditt hem som i Glimma x Kust!

Lampor från Ellos, Hallbergs belysning och Himla. Posters från Artseri, Postery och H&M Home. Vaser från Cooee, Brøndsholm och Søstrene Grene. Flätad korg från H&M Home. Soffbord från Skånska Möbelhuset och Åhléns. Stolar från Skånska Möbelvaruhuset, Ellos och Hulténs

Modernt i Polstjärna

Vardagsrummet i vårt Polstjärna har en något modernare stil och mörkare tonsättning. Här går färgpaletten i starka svarta, blåa och vita nyanser. Rummet är stort både till yta och takhöjd som tillsammans med de stora fönsterna skapar ett otroligt ljus och en rymd som krävs att man tar vara på. Här satsar man lite extra på några så kallade ”statement pieces” som får ta plats och synas och därmed gärna får sticka ut i material och form. De maffiga abstrakta konstverken som får ta upp väggytan, den stora soffan i vacker blå sammet, den imponerande taklampan som är pricken över i:et i det här vardagsrummet. Men de spännande formerna behöver inte stanna där. Även de mindre inredningsdetaljerna som soffbord, lampor och vedställ kan också få sin moderna touch.

Vill du också få till den där moderna touchen? Sno stilen med hjälp av inredningen i vårt inspirationskollage.

 

Ett visningshus i industriell stil

I Borås står vårt fina visningshus Smart 151 som är inrett med industriell stil. Dock en uppmjukad variant som bjuder in rundade former och mer bruna och orangea toner som ger stilen en känsla av den afrikanska savannen. De stora möblemangen går dock i traditionellt industriell stil med den svarta metallen i hylla och lampa, det grova mönstret i tapeten på fondväggen och den stilrena divanen. Stilens förändrade ton sitter i detaljerna. Mönster och färger i textiler och dekor samt material som mörkt trä ger rummet en varmare känsla än det metalliga, svarta industriella.

Om du också vill inreda med den populära stilen kan du inspireras av kollaget nedan för att få till det där mjukt industriella.

Tapeter från Rebel Walls, A.S Creation och Rebel Walls. Väggdekor från Nordform, spegel från Broste Copenhagen, träskulptur från Bloomingville och krukor från By On och Pols Potten. Lampor från Opviq, Chili och By Rydéns. Hylla i svart metall från House Doctor, golvlampa från Lampor och ljus och barstol från CLP. Divan från Beliani och kuddarna från Classic Collection den vita hittar ni här och den mönstrade här

Bohemiskt höstmys i Norrköping

Bohemisk och färgglad men med en otroligt höstig färgpalett. Så skulle stilen som enklast beskrivas i detta fantastiska sovrum som du hittar i vårt visningshus i Norrköping. Det finns inga tvivel om att väggfärgen sätter ton för hela rummet med sin mörka, varma aprikosa färg. Och så kan man även säga om resterande färger: mörkt och varmt, fast på ett positivt och ändå väldigt ljust sätt. Vi har en beige färg, som till skillnad från den i Glimma x Kust som är mer åt det gråa hållet, är varm och mer brun, nästintill lite röd i tonen. Och den mörkbruna som också går åt det roströda hållet. Rummet känns mjukt med hjälp av fluffiga textilier, keramik och trä i den dekorativa inredningen.

Skålar från IKEA och Mateus. Ljusstake från Urban Culture och ljuslyktor från By On. Midbecks tapeter Lina 2, Ekbacka, Design och Tocca Paprika från Scion. Lampor från Nordal och PR Home samt makrame från Amazon. Lådor från Kids Concept, väggdekoration från OYOY och kanna från Ernst. Överkast från Ellos, filtar från H&M Home och Bloomingville och kuddar från Artwood, Chhatwal & Jonsson och Jakobsdals. Mattor från Linie Design och Svenkt Tenn. Nattduksbord från Skånska Möbelhuset, Severin och Crea.

Gå på visning!

Få med dig hemkänslan hem

Känn in rymden, få grepp om materialvalen och upplev känslan av hur det är att bo i ett Myresjöhus. Besök ett våra visningshus och passa på att ställa frågor till våra representanter på plats. Välkommen! 

Se alla visningar här
Helen Hedlund Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.