Beställ katalog
  • Arkitektur
  • Tillval

Välja entrétak: detta ska du tänka på

Vill du att din entré ska sticka ut eller låta den bli en naturlig förlängning av resten av huset? Bland Myresjöhus olika husmodeller finns exteriöra stilar för alla smaker, och det gäller även entrétak. Här tipsar vi dig om vad som är bra att tänka på när du planerar din entré.

Fördelar med ett entrétak

Ett väl valt entrétak gör naturligtvis sitt till för helhetsintrycket av huset, och hos vår leverantör Designtak finns det gott om fina alternativ att välja mellan. Men ett entrétak har även gott om praktiska fördelar. Inte minst förlänger ett entrétak livslängden på din ytterdörr. Och att själv kunna stå och leta efter nycklarna under tak är ju inte fel när regnet öser ner. För bästa resultat väljer du ett entrétak som matchar taket på ditt hus – och som håller stilen. Hur vill du att det ska kännas att komma hem till dig?

Lantlig stil: pricken över i:et för idyllen

Ett entrétak med klassiska former harmoniserar naturligtvis fint ihop med hus som har en mer lantlig stil, men du kan också välja att ge din entré en mer modern touch. Vi har entrétak i både traditionell och nutida tappning som passar lika bra till en faluröd stuga såväl som en ståtlig skånelänga.

Industriell stil: stram form med karaktär

Den industriella stilen är fortfarande ett populärt val när vi bygger nytt hus. Här passar det fint att rama in ytterdörren med ett stramt format entrétak. Låt sedan de raka linjerna samsas med material så som aluminium och betong.

Ocean Living: inbjudande och ståtligt

Pampiga Ocean Living är vår skandinaviska version av den ikoniska New England-stilen. Här kan du med fördel ta det exteriöra uttrycket till nästa nivå med ett matchande entrétak som bärs upp av runda stolpar utsmyckade med vacker kapitäl. Det skapar ett vackert samspel mellan entrén och husfasaden.

Sekelskifte: elegans med inspiration från förr

Mot en klassisk träpanel med dekorativa detaljer inspirerade av äldre anor kan ett entrétak förstärka helhetsintrycket av huset ordentligt. Oregelbundna vinklar och vrår men även tidstypiska utsmyckningar är starka kännetecken för stilen och gör sig fint ovanför ytterdörren.

Modern stil: nutida funkis på ett unikt sätt

Till ett hus med moderna detaljer passar ett entrétak i glas extra bra, då behåller du ljusinsläppet samtidigt som det skyddar mot regn. I vårt utbud finns även entrétak som påminner om funkisstilen och matchar husets fasad. Ett sätt att göra entrén mer personlig är att välja en asymmetrisk form som ramar in dörren. Det blir ett snyggt komplement till resten av huset.

Patrik Wirro Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.