Beställ katalog
  • Badrum
  • Inredning
  • Tillval
  • Trender

Årets badrumstrender är här

Mer personlighet i tillvaron – så skulle vi kunna sammanfatta årets badrumstrender. Här finns nämligen något för alla smaker. Låt oss ta en titt.

Stilfull helhet

Att låta hemmets inredning ha en gemensam röd tråd är fortfarande helt rätt, men nu tar vi den ända i in badrummet. Vi låter samma stil, kulörer och material gå igen genom rummen – och matchar också gärna badrummets möbler med våra köksluckor eller hallens förvaring. Vilken stil är det då egentligen som gäller? Ja, det är faktiskt helt upp till dig.

Lugnt och harmoniskt

Mjuka, naturliga kulörer hänger kvar, nu gärna kombinerat med inslag av trä. När det gäller träslag kommer varma toner som ek starkt, men det går också fint att blanda. En annan inspirationskälla är den harmoniska Japandi-trenden, där avskalad elegans ger badrummet en lugn och balanserad känsla.

Färg på frammarsch

I år ser vi även hur allt mer färg tar plats i våra badrum. Och även här får den personliga smaken fritt spelrum. Det är fritt fram för allt från poppiga kulörer till kontrastrik svärta – i allt från utvalda detaljer till möbler. Ja, faktum är att vi även vågar mer färg på golv och väggar nu. Den modiga målar även taket. 

Grönt är extra skönt

Dimgrönt, skogsgrönt – eller kanske till och med smaragdgrönt? Olika nyanser av grönt är en av årets hetaste kulörer i badrummet, både när du föredrar ett modernt eller mer lantligt uttryck. Känns steget för stort med en grön kommod eller grönt kakel? Självklart går det lika bra att addera mindre mängder grönt, till exempel med detaljer i form av småförvaring eller textilier.

Mixade material

En tydlig inredningstrend är att vi nu vågar blanda olika material och texturer, och det gäller även i badrummet. Olika träslag möter sten, eller stenmönstrade material. Olika kulörer mixas och matchas, helt efter smak. Badrumsspegeln får gärna sticka ut lite extra, och vi fortsätter att piffa med gröna växter – men nu plockar vi även in mer personliga inredningsdetaljer som kanske inte synts just i badrummet tidigare.

Funktion som förnöjer

Vi gillar fortfarande hotellkänslan, och för att enkelt kunna få till det rena uttrycket med fokus på väl valda detaljer vill vi ha funktionell förvaring. Lättstädat är trendigt. Men det räcker inte med att förvaringen är bra – den ska vara snygg också.

Bra hjälp att få

Om du tycker det är svårt att få till helhetsintrycket, varför inte låta någon annan göra jobbet? När du bygger hus med oss på Myresjöhus kan du inspireras av stilpaket – eller få hjälp med att hitta personliga lösningar som gör ditt badrum perfekt. Är du snarare ute efter en uppgradering? Passa på att bli OBOS-medlem. Då kan du ta del av härliga förmåner på badrumsinredning från Vedum.

Glenn Dolk Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.