Beställ katalog
  • Fritidshus
  • Trender

Fritidshus för generationer bygger traditioner

Pandemin lärde oss en hel del, trots allt. Inte minst att sakna umgänget över generationsgränserna. Idag tar vi därför vara på alla chanser att låta hela familjen vara med – och tillsammans skapa våra egna traditioner.

En plats för alla

Hur vi ses är kanske inte det viktigaste. Det kan lika gärna handla om en gemensam fjällresa som ett födelsedagsfirande – eller bara lata dagar på en filt i gräset. Att på ett lite mer naturnära sätt få komma bort från vardagen kan kännas extra viktigt om man bor i stan. Här längtar vi ofta efter att få umgås i en miljö där man verkligen kan koppla av, och varva ner lite tillsammans. För många är drömmen ett fritidshus med gott om rum för familj och vänner, och möjlighet att duka upp till långbord i det fria.

 

Hus för generationer

I många familjer finns det platser som går i arv. En stuga någonstans djupt inne i skogen som har sett likadan ut sedan gammelmormor var liten. Ett hemligt kantarellställe eller sjön där pappa lärde sig att simma. Men i lika många fall är dessa platser något vi skapar tillsammans. Med familj – och vänner – hittar vi nya smultronställen, gömda badklippor och imponerande utkiksplatser. Vi skapar också våra egna traditioner för hur födelsedagar, midsommar och nyår firas – allt eftersom familjen förändras och växer.

Med plats för familjelivets traditioner

Sedan finns det ju självklart inget som kan stoppa en familj från att vara en familj. Om vi känner dem rätt kommer de yngre i sällskapet inte vilja sitta stilla en sekund. På soffan kanske farfar nickar till en stund, även om han bedyrar att han minsann inte sover. Det blir ju lätt så med all frisk luft! Och pappa kan ju såklart bli lite sur när ingen vill vara med i hans lag under kubben – men han är ju en så dålig förlorare! Allt det, och lite till, är ju också en del av traditionen.

Allt det vi bygger idag

Det finns ingen som kan säga säkert hur nästa generation tar vidare det som vi bygger. Vad de tycker om planerna som vi gör. Det är ju trots allt upp till dem att göra vad de tycker är bäst, eller hur? Men visst finns det något vackert i tanken att skapa något som nästa generation, och generationer efter den, kan göra till sitt. Vill du skapa en sådan plats? Då kan vi hjälpa dig att bygga ett fritidshus som familjer och vänner kan njuta av under många år framöver. En plats för gamla och nya traditioner, och generationer.

 

 

Upptäck våra fritidshus!

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!
Patrik Ekstrand Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.