Beställ katalog
  • Fritidshus

Vem visste att det var så vackert i Sverige?

För många betyder semester att packa väskorna och bege sig mot varmare breddgrader. Givetvis inte för alla. Men steg för steg har fler bekantat sig med en annan typ av resande.

Sedan förra våren har man stött på färre och färre inlägg i sociala medier från strandpromenaden på La Barcaloneta, snötäckta alptoppar eller vandringar längs Inkaleden. Av förklarliga skäl har vi hållit oss inom landets gränser. Men på grund av (eller tack vare) pandemins begränsningar har fler och fler upptäckt Sverige. Och i många fall har vi blivit förvånade över hur mycket av landet som man fortfarande inte besökt.

Semester på hemmaplan

Precis som förra året blir det fokus på att semestra i Sverige under 2021 också. Enligt en undersökning från Nordea, via Kanto Sifo, planerar nära 7 av 10 att resa inom landet även under den här semestern. Och samma undersökning visar att endast 5 procent räknar med att kunna semestra utomlands i år. Allt eftersom fler blir vaccinerade både här och runt om i världen kommer det kanske förändras. Samtidigt som man kan hoppas att intresset för en semester i Sverige inte svalnar direkt.

Från norr till söder

Det finns många som sätter likhetstecken mellan semester och utlandsresa. Men det finns en variation i Sverige som vi nog glömmer bort ibland och som man inte behöver förnya passet för att kunna ta del av. Från att speja ut över naturreservatet Vassikkavuoma från ett gammalt brandbevakningstorn i Pajala till att slå sig ner på en solig plats och njuta av en galette och ett glas äppelmust på Österlen. Vad sägs om att vandra över Kroppefjäll och laga mat över öppen eld? Kanske se till att dina barn får körkort till farfarsbilarna på Liseberg eller resa i tiden när du utforskar Moderna Museets samling? Det finns tillräckligt med naturupplevelser, matupplevelser och äventyr för att fylla en livstid av semestrar.

Långsiktiga planer

Under det senaste året har det inte bara utforskats. Fler och fler hittar platser och boenden där de vill tillbringa mer än bara en semester eller sommar. Svenskarna köper sommarstugor, husbilar och tält som aldrig förr. Och i vårt letande efter drömtomten eller ett läger för natten blir vi mer och mer bekanta med gömda sjöar, mysiga små samhällen och vackra vyer runt om i landet. Ibland blir den en behövlig paus – andra gånger ett nytt hemma.

Även under svåra tider kommer vi på sätt att få ut så mycket som möjligt av vår lediga tid och av vår tid tillsammans. För mellan Treriksröset och Smygehuk finns ett och annat att uppleva. Det är bara att börja. Och vi på Myresjöhus hjälper gärna till längs vägen, när du utforskar skog, kust och fjäll. Fråga oss gärna om våra fritidshus i tre kategorier, skapade för olika typer av miljöer och för alla slags lediga stunder.

Upptäck våra fritidshus!

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!
Anders Stenborg Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.