Beställ katalog
  • Fritidshus

Fritidshus: från sommarhus till året runt-njut

Förr åkte man till sin sommarstuga eller fjällstuga. Idag vill vi hyra, köpa eller bygga fritidshus. Ordvalet signalerar en tydlig trend: våra ”andra hem” har fått en allt viktigare plats i våra liv. Idag är ett fritidshus en investering i vår fritid, något att njuta av under årets alla pauser.

Sportstuga eller minitorp

Under 1900-talets början blev det modernt att bygga sommarstuga. Eller sportstuga, som de ofta kallades, en benämning som passade tidens nya ideal om hälsa och friluftsliv. De tidiga stugorna byggdes i områden nära städerna, men ofta ganska vildvuxna sådana. Man byggde ofta efter eget huvud med återanvänt material, packlårar var populärt – och såväl standard som utrustning var av det enklare slaget.  Från 1930- till 1950-talet såg stugorna antingen ut små torp, röda med vita snickerier, eller så körde man fullt ut på sportstugeidealet: brunmålat med gröna fönsterluckor.

Utvecklingen går framåt

Från 1960-talet och framåt blir det mindre vanligt att bygga själv. Nu slår kataloghustillverkarnas sommarstugemodeller igenom, och med tiden blir också standarden allt högre i husen. Idag är till exempel utedassen klart utrotningshotade – vi vill ha samma standard som hemma, om än i ett mindre format. Kanske allra helst i ett nyckelfärdigt fritidshus, med en fin altan att njuta av livet på.

Längre bort från staden, men…

Att spendera livets alla pauser i ett eget fritidshus har nog aldrig varit mer populärt. Men oavsett om du drömmer om en fjällstuga, en sommarstuga i skogen eller ett sommarhus vid havet får du numera vara beredd på att åka en bit. Många av äldre tiders sommarstugeområden nära städerna har idag förvandlats till vanliga villaområden. Men å andra sidan finns det ju en stor tjusning i ritualen med att lämna staden och vardagen bakom sig, att räkna ner med klara, färdiga… paus.

Friare fritid – och arbetstid

Njuta av naturen, skapa inomhus, odla, åka på utflykter eller bara skrota runt i pyjamas hela dagen och verkligen koppla av. Ett eget fritidshus ger dig alla möjligheter att göra vad du vill med din fritid. Dessutom kanske du också kan jobba på distans lite då och då? Vi lovar att det där måndagsmötet som brukar vara så segt kommer att kännas som rena njutningen när du vet att du kan ta en tur i skidspåret eller en svamprunda direkt efteråt.

Frihet att leva livet

Att bygga fritidshus med Myresjöhus innebär att du får ett hus av samma, höga kvalitet som våra vanliga villor – men i ett smidigare format. Ett fritidshus som är redo för alla väder, för visst är det något alldeles särskilt med att njuta av årstidernas växlingar mitt i naturen? Ditt fritidshus är också redo för allt du tycker är roligt. Gillar du att laga mat kommer du att älska köket med inredning från HTH och vitvaror från Siemens. Får ni gäster? Härligt, här ryms många vid middagsbordet. En annan dag kanske du hellre myser uppe på loftet med en bra podd i öronen eller en riktigt bra bok?

Din paus, ditt fritidshus

Du kan välja mellan flera specialdesignade modeller i två olika serier: Glimma och Stjärnfall. Våra fritidshus är skapade för att du ska kunna göra det mesta av alla ytor, och för att du ska kunna välja hus efter var du helst tar dina pauser: bland klipporna på kusten, omgiven av skog och natur eller så nära skidbacken som möjligt. Men självklart kan du också välja en av våra vanliga villor, om du föredrar det. Det är ju din paus det handlar om.

Ps. Du vet väl att du också kan hyra ut ditt fritidshus när du själv inte är där? Läs mer om det här!

Fler möjligheter för dig som vill bygga fritidshus

Vill du veta mer om skillnaden mellan vårt standardsortiment och våra nya fritidshus? Ta reda på hur du kan bygga ett hus utifrån dina behov – där du kan få ut så mycket av varje paus.

Hitta rätt lösning för dig!
Fredrik Palm Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.