Beställ katalog
  • Fritidshus

Sluta stressa – börja pausa

Julen är här, och med den: julstressen. I dessa dagar är vi många som sliter med att få ihop det där berömda vardagspusslet – att vi ens har ett sådant ord visar att vi nog har lite för mycket stress i vår vardag. Känner du igen dig? Då är det dags att trycka på paus. Här kommer några tips.

Varför är det viktigt att ta paus?

Våra hjärnor är fantastiska, men också lite enkelspåriga… När en hjärna aldrig får vila blir den mindre produktiv än en som får regelbunden återhämtning. Om du känner dig stressad under en lång tid och sällan stannar upp kommer hjärnan fortsätta skicka ut stresshormoner, även när du försöker koppla av och varva ner. Med andra ord kan regelbundna pauser både hjälpa dig att få jobbet gjort bättre – samtidigt som du mår bättre.

Vad är en bra paus?

Hur en bra paus ser ut är väldigt individuellt. En amerikansk studie som undersökt pauser under arbetstid kom fram till att vad du gör egentligen inte spelar någon roll, så länge du gör något du själv gillar. Med andra ord behöver du inte nödvändigtvis meditera – det går lika bra att snickra en fågelholk, måla en tavla, baka lussebullar eller att läsa en bok i soffan. Det viktiga är att du tar pausen: inte vad du gör på den.

Låt själen få sitt

Fundera på vad du behöver, och mår bra av. Att ge dig tid att göra saker du tycker om ger energi, även om aktiviteterna i sig kan vara energikrävande. Umgås med personer du tycker om eller ta en stilla skogspromenad. Gå en kurs och lär dig något nytt, lyssna på musik, se en film, spela spel eller träna – ja, vad som helst som får dig att må bra. Försök att koppla bort det som stressar dig i stunden och bara fokusera på det du gör just nu.

Byt miljö

Att byta miljö är också bra för återhämtningen. Det ger ett tydligt avbrott i vardagsrutinerna, en tydligare paus, helt enkelt. Gå ut och lek i snön med barnen, ta en promenad på ett nytt ställe – eller åk på utflykt. Har du tillgång till ett fritidshus? Då kan det bli din egen frizon från stress, press och krav. En plats för dina pauser, precis som du vill ha dem. Tänk dig känslan av att få räkna ner med klara, färdiga… paus på väg dit efter en lång arbetsvecka – den är verkligen något alldeles extra.

Gör plats för din paus

Låter tanken lockande? Vi på Myresjöhus hjälper dig gärna att skapa din fritidshusdröm. Hos oss kan du välja mellan flera specialdesignade modeller i två olika serier: Glimma och Stjärnfall. Våra fritidshus är skapade för att du ska kunna göra det mesta av alla ytor, och för att du ska kunna välja hus efter var du helst tar dina pauser: bland klipporna på kusten, omgiven av skog och natur eller så nära skidbacken som möjligt. Det är ju din paus det handlar om.

Upptäck våra fritidshus!

Klara, färdiga, paus

Välkommen till din paus!

Att köra in på vägen till fritidshuset och lämna vardagen bakom dig. Den kommer att finnas kvar där när du kommer hem, men just nu är det bara den här stunden som räknas. Vid vägens slut väntar Glimma - ett nytt fritidshus i tre olika kategorier för olika stil och miljö.

Läs mer om våra fritidshus!
Peter Reichel Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.