Beställ katalog

Upptäck våra suterränghus

När du ska bygga på en brant tomt – ta en titt på våra suterränghus, eller sluttningshus som de också kallas. Med ett sådant kan du bättre utnyttja markytan och får större möjligheter när du inte kan (eller vill) jämna ut marken.

Bygga suterränghus skapar möjligheter

Suterränghus eller sluttningshus är redan från början anpassade för tomter med brant lutning där du av olika anledningar vill undvika omfattande markarbeten. I många fall kan det även bli billigare att bygga ett suterränghus än att jämna ut marken. Ett suterränghus är helt enkelt ett smart sätt att få både maximalt med boyta och tomtyta även på en lite knepig tomt.

Våra suterränghus

Smart 147

  • 147 m2
  • 7 rum och kök
Mer om husmodellen

Dagsmeja

  • 136 m2
  • 6 rum och kök
Mer om husmodellen

Suterränghus hos Myresjöhus

Hos oss kan du botanisera i ett fint utbud av arkitektritade sluttningshus, designade för att passa olika familjers behov och livsstil. Med våra suterränghus kan du njuta av extra utrymme och funktionalitet, samtidigt som du får möjlighet att skapa ditt drömhus som du vill ha det

Planlösning i sluttningshus

En bra planlösning bygger på funktion, vilket i sin tur skapar trivsel. I ett suterränghus kommer alltid en del av nedervåningen att ligga under marknivå, och därmed sakna naturligt ljusinsläpp. Därför ritar vi oftast in förråd och tvättstuga där. Entrén finns på husets övre eller nedre våning beroende på hur det ligger i förhållande till gatan. När du väljer planlösning till ditt sluttningshus behöver du fundera över hur huset matchar era behov – både idag och i framtiden. Hur många är ni i familjen? Vad ni gillar att göra? Hur ni vill ha era gemensamma ytor som kök och vardagsrum? Glöm heller inte att tänka igenom vad ni behöver i form av arbets- och förvaringsutrymmen.

Anpassa ditt sluttningshus

Naturligtvis får du även möjlighet att anpassa våra suterränghus för att de ska passa just dig och dina förutsättningar. Våra arkitekter är experter på att förverkliga husdrömmar och hitta lösningar som passar din budget. Kanske är det just här din husdröm blir verklighet?

Skapa din drömlayout och njut av fantastiska utsikter med ett suterränghus

Vanliga frågor om suterränghus

Svar: Ett suterränghus är ett hus i två våningar som är specialanpassat för branta tomter. Kallas även sluttningshus eller souterränghus. 

Svar: Ett suterränghus gör det möjligt att bygga där du inte kan bygga övriga hustyper utan allt för omfattande markarbete. Dessutom smälter de ofta in i omgivningen på ett fint sätt, samtidigt som du utnyttjar utsikten.

Svar: Ett suterränghus kan kosta lite mer – men kan ändå bli billigare att bygga om din tomt är av det mer krävande slaget. I ett suterränghus kommer också alltid en del av nedervåningen att ligga under marknivå, och därmed sakna naturligt ljusinsläpp – vilket kan begränsa din frihet med tanke på planlösningsalternativ. Här på Myresjöhus ritar vi oftast in förråd och tvättstuga där.

Svar: I Husbyggarskolan här på webben kan du läsa mer om hur hela husresan går till. Du är också alltid välkommen att ta kontakt med våra duktiga säljare, de svarar gärna på alla dina frågor.

Svar: Hur lång tid det tar att få ditt tvåplanshus färdigställt varierar beroende på var i Sverige du bygger. 18-22 veckor från start till mål är inte ovanligt.

Svar: Absolut. Hos oss kan du välja och vraka bland ett brett sortiment av tillval som passar de flesta sluttningshus. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.