Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Energi

Bota din elångest: vi vet ett sätt.

Är du också orolig för dina elkostnader? I så fall är du inte ensam. Att oroa sig för elpriset har blivit något av en folksport. Flera undersökningar visar att de dyra elpriserna gjort oss svenskar smått besatta av vår energiförbrukning. Men det finns en sak som verkligen gör skillnad.

Driftskostnad nu i klass med uteplats

Vanligtvis brukar ju balkong eller uteplats toppa listorna när det gäller vad vi drömmer om i vår nästa bostad. Och det har inte ändrats. Men i en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Elfa visar det sig att låga driftskostnader nu är precis lika viktigt. Det här bekräftas också av många mäklare. Från att ha varit en icke-fråga har låga driftskostnader blivit ett starkt försäljningsargument i husbranschen.

9 av 10 vill minska sin energianvändning

Ytterligare en undersökning som bekräftar trenden är gjord av Novus på uppdrag av Energimyndigheten. Här har man undersökt småhusägares inställning till energianvändning i sina hem – och 9 av 10 vill minska den, med kostnaden som främsta incitament. Det här styrks också av Novus egen klimat- och energirapport som drar slutsatsen att förändringar som har direkt påverkan på hushållets ekonomi är vad som driver oss till ett mer energisnålt liv.

1 av 3 kollar elpriset varje dag

Även vår fönsterleverantör Elitfönster har passat på att ta tempen på svenskarnas energivanor, i en undersökning utförd av Kairos Future. Här rapporteras bland annat att nästan 1 av 3 husägare kollar elpriset varje dag, och 81% av de tillfrågade skulle tycka att det är värdefullt om deras hem blev mer energieffektivt.

Vad gör vi åt saken?

En annan tydlig trend är hur vi börjar försaka dyra spabad och lyxrenoveringar i köket till förmån för investeringar i åtgärder som kan hjälpa oss att sänka våra elkostnader. Nya värmelösningar, energisnåla dörrar och fönster – och, inte minst, solceller på taket. Kanske sitter du just nu och funderar på vad du själv kan göra i ditt hem, eller kanske i din nästa bostad? Då har vi en fråga till dig: har du funderat på att bygga nytt istället?

57% lägre elkostnad – eller mer

När vi jämförde ett av våra Smart 126 med ett begagnat schablonhus visade det sig att du kan mer än halvera dina elkostnader i det nybyggda huset. Utrustar du dessutom ditt nya hem med solceller, så kan spara ännu mer. Att ett nybyggt hus är så energisnålt gör faktiskt att du kan bo billigare i ett nytt hus än i ett begagnat, du får helt enkelt en lägre månadskostnad även med dagens räntor. Det menar vi är ett utmärkt sätt att bota din elångest. Tycker du det låter för bra för att vara sant? Läs allt om hur vi har räknat på länken ovan – och ta gärna en pratstund med någon av våra duktiga säljare.

Lars Johanson Säljare, Myresjöhus

Vi hjälper dig gärna med din husdröm!

Vill du veta vad husmodellen kostar?

Använd kontaktformuläret så hör vi av oss!

Vill du veta mer om det här huset?

Fyll i formuläret så återkommer vi med ett förslag på mötestid!

Kontakta säljare

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Boka möte

Ange ett datum eller en vecka samt vilken tid på dygnet som passar dig bäst.
Skriv ett meddelande om det är något speciellt du vill nämna redan nu.

Var vill du helst träffas? *

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Förnamn

Efternamn

E-post

Telefonnummer

Tomtinfo

Var vill du helst träffas?

Hur vill du att vi kontaktar dig?

När vill du helst träffas?

Meddelande

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.