Beställ katalog

Utforska våra hus med förhöjt väggliv

Förutom att hus med förhöjt väggliv bjuder på fin karaktär är de en smart lösning när detaljplanen inte tillåter 2-planshus. Här kan du bekanta dig med några av Myresjöhus 1,5-planshus med förhöjt väggliv, ritade för att rymma både vackra detaljer och funktionella ytor.

Hus med förhöjt väggliv: rymd möter charm

Förhöjt väggliv är inte så konstigt som det kanske låter. Det betyder helt enkelt att husen är ritade med högre väggar på övervåningen, vilket ger den mer rymd och mer funktionell golvyta. Utan att försaka charmen med snedtak. Hus med förhöjt väggliv är ofta ett bra val för dig som vill ha ett hus i två våningar där detaljplanen inte tillåter 2-planshus.

Förhöjt väggliv tar vara på traditioner

Det förekommer också att detaljplanen efterfrågar hus med förhöjt väggliv för att husen ska smälta in i kulturbebyggelse i området. För visst har dessa hus en förankring i traditionen både när det gäller formspråk och proportioner. Samtidigt som planlösningen är utformad efter livet vi lever idag. Resultatet av denna kombination är att våra Myresjöhus med förhöjt väggliv är lika funktionella som estetiskt tilltalande.

Planlösning till hus med förhöjt väggliv

En väl genomtänkt planlösning är inte bara trivsam. Den får också livet i ditt hus att fungera optimalt. När du väljer planlösning till hus med förhöjt väggliv är det bra att tänka på faktorer som familjens storlek och livsstil, behov av arbetsutrymmen och förvaringsutrymmen, samt era önskemål om gemensamma utrymmen som kök och vardagsrum.

Förhöjt väggliv - rymmer både vackra detaljer och funktionella ytor

Vanliga frågor om förhöjt väggliv

Svar: Ett hus med förhöjt väggliv är ett 1,5-planshus där väggar på övervåningen är lite högre. Det gör att du får mer funktionell golvyta på övervåningen, utan att gå miste om charmen med snedtak.

Svar: Läs mer om det i vår husbyggarskola här på webben – och ta kontakt med våra duktiga säljare, så får du veta allt om hur det går till att bygga hus med Myresjöhus.

Svar: Jämfört med ett enplanshus kan du få mer utrymme och flexibilitet. Precis som ett 1,5-planshus tar ett hus med förhöjt väggliv ofta mindre plats på tomten än ett enplanshus, och kan vara lättare att få bygga enligt detaljplanen jämfört med ett tvåplanshus. Jämfört med ett 1,5-planshus får du lite mer funktionell golvyta i ett hus med förhöjt väggliv.

Svar: Massor. Vi har ett brett sortiment av tillval att välja mellan. Möjligheterna är många, och vaket är ditt – som vi brukar säga. Se mer här.

Svar: Ett hus med förhöjt väggliv passar extra bra för dig som vill ha ett hus med två våningar, men som bygger på en plats där detaljplanen kräver lite lägre byggnadshöjd än ett vanligt tvåplanshus.

Svar: Självklart. Vi har tomter till salu runt om i landet. Ta en titt under till salu – kanske väntar just din drömtomt på dig där.

Svar: Det skulle väl möjligen vara samma som för andra hus i två våningar, att övervåningen kan vara svår att nå för personer med funktionsnedsättningar eller äldre personer. Och om du inte gillar snedtak på övervåningen är det kanske inte rätt husmodell för dig.

Bli OBOS-medlem

Missa inte chansen till drömhemmet

När försäljningen startar kan det gå undan. Som OBOS-medlem ökar du dina chanser att lägga vantarna på de mest populära tomterna. Alla medlemmar får nämligen förtur i kön - och massor av fina rabatter och erbjudanden.

Läs mer om OBOS Medlem

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.