Beställ katalog
  • Att bygga hus

Din säljare: en ovärderlig hjälp på vägen mot drömhuset

Kanske tänker du att en säljare bara har som mål att sälja på dig så mycket som möjligt? Tänk om. En bra säljare är faktiskt själva förutsättningen för en lyckad husresa. Per Andersson, säljare för Myresjöhus i Göteborg, berättar varför.

Förstå hela processen

Att bygga hus är en stor process, och det är inte ovanligt att som kund känna sig lite vilse i pannkakan, som Per säger. Här har din säljare en viktig uppgift i att hjälpa dig att förstå. Att veta vad som går att göra och vad som kanske inte går – och varför, förklarar Per.

Youtube video preview

Per Andersson, säljare på Myresjöhus, berättar om säljarens betydelse i din väg till drömhuset. 

– Vi håller dig i handen hela vägen. Du ska hela tiden veta vad som blir nästa steg och vad du själv behöver göra för att komma vidare, som att bestämma tillval eller utse en kontrollansvarig. Vi hjälper dig att söka bygglov, att tolka detaljplanen – du ska känna att du får all hjälp du behöver.

Personlig problemlösare

Detaljplanens bestämmelser är en sak som kan ställa husdrömmar på ända, överklagande grannar likaså. Men med en duktig säljare på din sida har du också tillgång till en personlig problemlösare.

– Att vara problemlösare ingår i rollen som säljare. Det gäller att hela tiden hitta vägar framåt så att vi kan komma i mål med ditt drömhus, säger Per.

Hjälp att göra smartare val

Myresjöhus säljares kunskap och erfarenhet kommer inte bara väl tillpass när det handlar om att välja rätt hus för rätt tomt. Den kan också vara till stor hjälp när du vill bygga prisvärt.

– Ja, jag är inte främmande för att be dig tänka en gång till kring dina val. Det handlar ju om att få din pengapåse att räcka så länge som möjligt, inte minst i dessa tider. Vi hjälper dig gärna att göra smarta val som du blir nöjd med varje dag, tipsar Per.

Ärlighet varar längst

Tydliga offerter och kalkyler som håller borde väl vara en självklarhet i hela branschen. Men tyvärr är det inte alltid så, menar Per. Myresjöhus säljare jobbar dock enligt principen ärlighet varar längst.

– Du ska veta exakt vad som ingår i din husaffär, det här är vi väldigt noga med. Till exempel försöker vi alltid att ta fram ett så fast pris som vi bara kan för extra markarbeten. Visst kan det göra att vi uppfattas som dyrare, men hellre det än att du får en oväntad faktura i efterhand. Att vi jobbar med den slutliga beställningen digitalt är också ett stort värde för dig som kund, eftersom det är enkelt att se hur dina val påverkar priset, säger Per.

Viktigare än någonsin förut

Husleverantörerna är många, och som kund är det inte alltid så enkelt att veta vad som skiljer dem åt. Säljaren är den första personen du möter på husresan, och Per menar att säljarens roll idag har större betydelse än någonsin förut. Och med tanke på att Pers gedigna erfarenhet säger vi inte emot honom.

– Jag har ju jobbat som säljare här på Myresjöhus i över 30 år. Och idag skulle jag säga att det absolut viktigaste för dig som kund är att veta vem du har att göra med. Det handlar om förtroende, du ska känna dig sedd och hörd. Att Myresjöhus är ett välkänt och tryggt företag med fast pris och totalentreprenad är en sak – men det är människorna bakom varumärket som gör skillnaden.

Per Scherdin Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.