Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Finansiering
  • Medlem

OBOS storlek ger dig större trygghet

Kanske känner du redan till att vi på Myresjöhus och SmålandsVillan är en del av bostadsutvecklaren OBOS? Men vad innebär det hela för dig som kund hos oss? Jessica Johansson, affärschef för Myresjöhus och SmålandsVillan – och Peter Isaksson, säljare för båda varumärkena, berättar mer.

Tryggt att bygga brett

OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare. I hemlandet Norge är namnet välkänt sedan länge, men koncernen börjar bli allt mer etablerad även här i Sverige. Tillsammans bygger OBOS varumärken nu i 195 av Sveriges 290 kommuner. Och det byggs hem för alla smaker, från flerbostadshus med lägenheter till olika sorters småhus – och villor, såklart.

Jessica Johansson

- OBOS storlek innebär förstås starka ekonomiska muskler som också våra varumärken kan dra nytta av. Att vi nu låser våra priser under hela byggprocessen är bara ett exempel. Men även OBOS bredd ger en stark trygghet, eftersom den skapar en stabil och solid grund att stå på oavsett konjunktur, menar Jessica Johansson.

Tryggt i alla tider

De senaste åren har många mindre byggbolag haft det tufft. Att som liten aktör hantera sjukfrånvaro i en pandemi, dessutom i kombination med stigande materialpriser har lett till spruckna tidsplaner och i värsta fall entreprenörer som gått omkull. Här visar det sig att storleken har betydelse.

- OBOS storlek medför en långsiktig ekonomi och strategi. För oss innebär det en stabilitet i varje led i verksamheten: från ekonomi och kvalitet, till produkter och rutiner. För dig som kund är en av de viktigaste nycklarna att vi erbjuder en riktig totalentreprenad. Med den kan du känna dig helt trygg genom hela byggprocessen, utan att riskera komplikationer längs med vägen, förklarar Peter Isaksson.

Bygger ett bättre samhälle

OBOS bygger för både människor och miljö med fokus på såväl grön som social hållbarhet. Koncernen har grundlicens för att bygga Svanenmärkta bostäder, driver forskning och utveckling och deltar aktivt i den offentliga debatten. Men en vision om ett hållbart bostadsbyggande är det fler som har. OBOS jobbar lite annorlunda, berättar Jessica.

- Inom OBOS kan vi verkligen bidra till en hållbar samhällsutveckling. OBOS ser saken från ett större perspektiv, där 10% av vinsten varje år till sponsring av olika samhällsbyggande initiativ. Från stora insatser som når hela landet, till den lilla lokala idrottsklubben på orten där vi bygger. Det är fint att se en stor aktör som verkligen tar ett stort ansvar.

OBOS sponsrar högsta serien för damfotboll som nu faktiskt heter OBOS Damallvenskan.

Plats för nya hem på fler platser

En annan sak som skiljer OBOS från andra stora bostadsutvecklare är viljan att satsa över hela landet. Där många enbart fokuserar på storstaden bygger OBOS lika gärna på mindre orter och på landsbygden. Men alla hus behöver förstås någonstans att stå – och när det handlar om markköp kommer OBOS resurser väl tillpass, även för Myresjöhus och SmålandsVillan, konstaterar Peter.

Peter Isaksson

- De gör det möjligt för oss att få loss mer mark, och inte bara enstaka tomter. OBOS kan lägga tid och pengar på att jobba långsiktigt med att skapa attraktiva områden, där du sedan kan bygga ett hus som blir en trygg och långsiktig investering för dig.

Stora fördelar för medlemmar

Att OBOS är en medlemsorganisation innebär att medlemmarna får göra sina röster hörda och vara med och påverka vilken verksamhet som ska bedrivas, men det betyder också att all vinst går tillbaka in i verksamheten. OBOS bygger för sina medlemmar och medlemmarna får gott om förmåner. Dels förtur till både bostäder och tomter från alla koncernens varumärken, dels fina rabatter och erbjudanden för både nytta och nöje – på trygghetstemat kan vi till exempel nämna rabatt på försäkringar och hemlarm. Men som medlem får du också möjlighet till extra ekonomisk trygghet i bostadsaffären.

- Eftersom både SmålandsVillan och Myresjöhus ingår i OBOS kan även du som blir kund hos oss bli medlem och ta del av allt detta. Det är en fantastiskt fördel, inte minst trygghetslösningarna där du till exempel kan ansöka om skydd mott dubbel boendekostnad om din nuvarande bostad inte blir såld i tid. Det finns inget liknande i branschen, konstaterar Jessica.

Furuhall utanför Uddevalla är bara ett av många ställen där Myresjöhus och OBOS erbjuder tomter.

Ännu starkare tillsammans

Lång erfarenhet finns det gott om inom koncernen. Företaget som idag är Myresjöhus startade redan 1927, och ett år senare slog OBOS upp portarna i Oslo. Två superstarka varumärken på var sin sida gränsen, som också stärker varandra. För naturligtvis kan även OBOS dra nytta av Myresjöhus och SmålandsVillans goda rykte. Att Myresjöhus och SmålandsVillan bygger olika slags villor, medan OBOS till stor del bygger småhus och lägenheter i projektform – alltså hela kvarter med hus, där du oftast bor i bostadsrätt – betyder också att de tre varumärkena kompletterar varandra väldigt väl.

- Du får alla möjligheter att välja det hem du vill ha och kan känna dig helt trygg längs med vägen. Vi är starka var för sig, men ännu starkare tillsammans, avslutar Peter.

Fredrik Palm Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.