Beställ katalog
  • Att bygga hus

96 000 hus byggda – nu bygger vi vidare

Att vi på Myresjöhus bygger hus är väl ingen nyhet. Men visste du hur fantastiskt många vi byggt genom vår historia? Hur många husdrömmar som blivit verklighet på ett gediget, tryggt och personligt vis? Jo, just nu är siffran en bra bit över 96.000.

Från Myresjö, till dig

Små hus, stora hus. Hus direkt ur katalogen, eller hus ritade speciellt för dig av våra duktiga arkitekter. Från lilla Myresjö, mitt i Småland, har husen strömmat ut till husägare i hela vårt avlånga land – ja, faktiskt även utanför Sveriges gränser. Hittills har vi levererat över 96.000 hus. Visst låter det rätt imponerande i sig, men låt oss få lite perspektiv på siffran.

Hus för en hel kommun

Tänk dig att vi skulle ha byggt alla småhus i hela Göteborgs kommun? Plus Härryda, Alingsås och Borås? Ja, då kommer vi ganska nära. Eller tänk dig att vi ställer alla våra hus på en rad, med början här i Myresjö. Då skulle den sträcka sig en bra bit ner i Europa. Och om man sedan tänker på alla husens ägare – ja, om vi bara räknar med en enda person skulle varenda människa i Växjö kommun bo i ett eget Myresjöhus. Räknar vi istället med en familj på fyra motsvarar det hela Jönköpings län.

Nöjda kunder då

Precis som Rom inte byggdes på en dag har vi absolut tagit lite tid på oss att nå denna aktningsvärda siffra. Snart 100 år, närmare bestämt. Men det blir ändå en hel del hus om året, säkerligen fler än vad vår grundare Albert Johansson kunnat föreställa sig. Något sådant hade ju aldrig varit möjligt på hans tid, när husen byggdes för hand och levererades med häst och vagn. En sak vi däremot vet är att Alberts första levererade hus fortfarande står kvar – och vi vet dessutom vad den förste ägaren Arthur Pettersson, tyckte om sitt nya hem:

”Kan nu meddela, att det hus, typ Dalbo, jag köpt av Eder, har utfallit till min och min familjs belåtenhet. Materialet var förstklassigt och konstruktionen enkel och praktisk. Uppförandet gick på ganska kort tid, tack vare den goda passformen på materialierna. Med dessa erfarenheter kan jag till alla och envar, som ämnar bygga eget hem, på det varmaste rekommendera Myresjöhusen.”

Och nöjda kunder nu

Fina ord, och sedan dess har vi fått många fler. Bland våra kundreportage kan du se vad husbyggare runt om i landet tycker om sina Myresjöhus – och hur det varit att bygga hus med oss. Till exempel får du träffa ägarna till Myresjöhus nummer 95.000, Daniel och Malin. Att ta reda på vad våra kunder tycker om oss är vi nämligen noga med, så att vi vet att vi är på rätt kurs och hela tiden kan bli ännu bättre. För utan nöjda kunder stannar husfabriken. Det visste även Albert Johansson på sin tid.

En bra idé håller i längden

Ett Myresjöhus är något alldeles extra. Gediget, med kvalitet i varje detalj. Personligt, tack vare stor valfrihet och husmodeller för alla smaker – och ett tryggt val i alla aspekter av hemresan. Och så har det varit i alla tider. För redan från start var målsättningen hög. Vi skulle skapa hus av god arkitektur med väl genomtänkta planlösningar och ett fungerande byggsystem med bärkraftiga, stabila och hållbara konstruktioner. Kvalitet in i minsta detalj, så prisvärt som möjligt. Den grundidén har fungerat i alla tider. Så det tänker vi fortsätta med, till hus nummer 100.000 – och vidare.

Helen Hedlund Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.