Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Kundreportage

Totalentreprenad: ett givet val

Efter månader av funderande och viktiga val är familjen Ek Nikkhakian äntligen på plats för att se sitt hus anlända till byggplatsen i Sollentuna. Och vi passade naturligtvis på att fråga hur de upplever sin husresa så här långt.

Härlig känsla

Dagen med stort D, även kallad montagedagen, är kommen. Stämningen är på topp och till och med vädergudarna är på sitt allra bästa humör när lastbilarna med delarna till familjen Ek Nikkhakians hus rullar in på byggplatsen. En riktigt härlig känsla, konstaterar Anders Ek.
– Ja, något som man har jobbat med under väldigt lång tid och funderat mycket på kommer äntligen på plats. Det är grymt att få komma hit och se huset ta form.

Youtube video preview

Bra kontakt med säljaren

Huset som familjen valt är ett Morgonstjärna i industriell stil. Ett härligt rymligt tvåplanshus som ger en känsla av en modern herrgård. Så hur tycker då Anders att husresan tillsammans med Myresjöhus varit så här långt?
– Det bästa är att vi från dag ett har känt att vi fått en bra kontakt med vår säljare. Han har verkligen lyssnat in och tagit till sig av det vi sagt. Myresjöhus har varit väldigt behjälpliga med att rita om och visa oss alternativa planlösningar - och det har blivit så bra!

Bekväm hemresa med totalentreprenad

När du bygger hus med Myresjöhus kan du antingen välja vår välkända totalentreprenad där vi tar hand om hela byggprocessen – eller delad entreprenad där du själv får förhandla och skriva kontrakt med alla entreprenörer och leverantörer. För familjen Ek Nikkhakian var delad entreprenad aldrig ett alternativ, berättar Anders.

– För oss var det ett givet val att bygga hus med totalentreprenad. Vi kan ju ingenting om det här, men här har vi någon som sköter allt. Från det att vi signar till att vi flyttar in, helt enkelt.

Skönt med en egen projektledare

En stor fördel med Myresjöhus totalentreprenad är att du får en egen projektledare som inte bara ser till att bygget löper på som det ska, utan även håller dig underrättad om vad som händer under resans gång.
– Nu när vi har gjort färdigt planritningen och bestämt oss för våra interiöra val tar projektledaren över allt arbete, det som bara funnits på ritning, och får det att hända i verkligheten. Vi har haft kontakt löpande, framförallt inför montagedagen. Det känns skönt att ha med sig projektledaren, säger Anders.

Ser fram emot att flytta in

På byggplatsen händer det saker hela tiden. Delarna till huset lyfts på plats i tur och ordning, hammarslagen ekar över nejden – och det går inte att missa familjens glädje över att se sitt hus komma på plats.
– Jag tror att vi har fått ihop helheten väldigt bra i huset, och nu är vi riktigt taggade allihopa på att flytta in och bo här, konstaterar Anders.

Glenn Dolk Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.