Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Kundreportage

Därför ska du besöka ett visningshus

Ett besök i något av våra visningshus är definitivt en bra idé när du går i hustankar. Men varför då? Låt oss se vad Myresjöhuskunden Josefin och vår säljare Thomas har att säga om saken.

Det är här det blir på riktigt

Att bygga ett nytt hus är ett stort beslut som i sin tur är fullt av flera små beslut, och ett besök i ett visningshus hjälper dig med alla dessa. Här kan du verkligen lära känna huset, se ljusinsläppet, uppleva rymden i huset och inspireras av inredning och materialval.

Josefin och hennes sambo Boris gjorde just detta. Efter att ha kollat runt bland olika hus och leverantörer hittade de Myresjöhus och modellen Gröndal (som numera heter Karlavagnen) – och tog sig raskt till Falun från Västerås, för att se huset i verkligheten.

– Vi fastnade direkt. Att titta på bilder är en sak, men det blir något helt annat i verkligheten. Efter att vi varit i visningshuset fanns inget annat hus för mig, konstaterar Josefin.

Se storleken i verkligheten

Bilder, planlösningar och siffror på antal kvadratmeter i all ära. Men hur stora är rummen egentligen? Det får du en alldeles unik känsla för i visningshuset.

– Ett sovrum på nio kvadratmeter kan upplevas väldigt olika, beroende på om det är kvadratiskt eller rektangulärt, till exempel. Ett besök i visningshuset hjälper dig att ta beslut om hur stort hus ni faktiskt vill ha, förklarar Thomas.

– Vårt hus kändes så mycket större, det var verkligen en positiv överraskning, säger Josefin.

Känsla och inspiration

I visningshuset får du chans att ställa alla dina frågor, och uppleva Myresjöhus standard och kvalitet på nära håll. Finishen, utförandet – och alla materialval, såklart. Men här finns också en hel del inredningsinspiration att hämta, menar Josefin.

– Ja, att se hur proffsen har jobbat är extra kul när man är inredningsintresserad, jag tog med mig massor av tips från visningshuset. Dessutom blev det enklare att göra tillvalen när vi sett huset i verkligheten.

Josefins bästa visningstips

  • Huset ska passa era behov, så fundera på hur ni kommer att använda rummen.
  • Tänk inte bara idag, utan även på framtiden: vilka kommer bo i huset då?
  • Gör fler besök om du kan, du ser olika saker varje gång.
  • Besök gärna flera olika visningshus, att se vad du inte gillar är också nyttigt.
  • Gå på känslan: känns det rätt, så är det rätt.

Flera besök kan vara en fördel

Det blev inte bara en resa till Falun för Josefin och Boris, totalt gjorde de tre besök i visningshuset. Både på egen hand, och tillsammans med föräldrarna som smakråd. Och det var det värt, menar Josefin.

– Ja, du ser olika saker varje gång. Först kanske du koncentrerar dig på helheten, sedan går du vidare till tillvalen och börjar fundera på hur ni ska möblera.

Välkommen när du vill

Så, när på husresan är det dags att gå på visning? Det är helt upp till dig, enligt Thomas.

– För en del kanske det handlar om att bilda sig en uppfattning om vilken husmodell ni ska välja, eller helt enkelt få en känsla för Myresjöhus som företag. För de som kommit längre kanske det istället handlar om att titta närmare på materialvalen. Hos oss är du alltid välkommen på visning, oavsett i vilken fas du befinner dig.

Thomas visnings-FAQ

Om du inte hittar något visningshus i just den modellen nära dig kan det finnas möjlighet att besöka någon av våra kunders hus. Fråga din säljare, så ser vi vad som går att ordna.

VR-visningar är ett jättebra alternativ för dig som vill se flera husmodeller på ett smidigt sätt, men det ger inte exakt samma känsla som att besöka ett hus i den riktiga verkligheten.

Absolut, det är helt okej att ta med smakråd.

Gå på visning!

Få med dig hemkänslan hem

Känn in rymden, få grepp om materialvalen och upplev känslan av hur det är att bo i ett Myresjöhus. Besök ett våra visningshus och passa på att ställa frågor till våra representanter på plats. Välkommen! 

Se alla visningar här
Roger Albinsson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.