Beställ katalog

Fördelar med en egen projektledare

När du bygger hus med vår totalentreprenad kan du se fram emot mängder av trygga fördelar. En stor sådan är att du får en egen projektledare som ser till att bygget löper på som det ska, och att du hela tiden vet vad som händer när ditt nya hem växer fram. Det tycker vi känns tryggt.

En viktig del i ditt team

När du väljer Myresjöhus totalentreprenad får du all hjälp du behöver på vägen mot ditt drömhus, inklusive tryggheten i att alltid ha någon att vända dig till under hela resans gång. Den du först lär känna är din säljare och när det sedan börjar närma sig byggstart får du en alldeles egen projektledare. Hen blir då din främsta kontakt ända fram tills ditt nya hus står klart – ja, till och med efter det.

All information du behöver

Första gången du träffar din projektledare brukar vara på byggstartsmötet, ungefär 12 veckor innan ditt hus ska levereras till byggplatsen. Din säljare är också med på mötet, och här går ni igenom allt som kommer att hända framöver: från vad som ska förberedas på tomten, till kulörval på väggarna inomhus – med mera. Du får ställa alla dina frågor, och din projektledare berättar vad du själv behöver göra längs med vägen.

Fråga så mycket du vill

Det är mycket information att ta in under husresans gång och många frågor kommer att uppstå. Som tur är behöver du inte ringa runt till massor av olika instanser när du behöver hjälp: du hör bara av dig till din projektledare. Vi har säkerligen sagt det förut, men det tål att upprepas. Här är inga frågor för dumma. Fråga hellre för mycket än för lite. Din projektledare kommer vara den personen som kan ditt hus allra bäst, och har dessutom tillgång till alla tänkbara experter att rådfråga om du har något extra klurigt du funderar på.

Allt du inte behöver bekymra dig om

Nästa gång ni ses blir på markmötet, som sker på plats ute på din tomt. Här får du träffa både projektledaren och markentreprenören som reder ut vad som behöver göras på tomten för att huset ska kunna komma på plats. När markarbetet sedan är klart får projektledaren fullt upp. Om du inte märkt det tidigare, så är det nu fördelarna med att själv inte behöva rodda hela byggprocessen blir tydliga. Projektledaren upprättar arbetsmiljöplanen, ser till att ställning kommer upp på byggplatsen, kontrollerar att grunden läggs som den ska och att alla inblandade entreprenörer vet vad de ska göra – med mera. 

Ser till att allt går enligt plan

Tidigt en morgon är det sedan dags, delarna till ditt hus anländer till tomten och huset ska monteras. Här tycker vi du ska passa på att vara med, det är väldigt roligt att se hur huset tar form. Din projektledare är tillgänglig för att bistå snickarna, och redo att reda ut eventuella problem. Strax efter att huset är monterat får du sedan kliva in för första gången, och träffa snickaren. Sedan följer en rad möten kring bland annat el, VVS och målning. I vissa fall behöver du också bli klar med olika val innan de sker. Under hela byggtiden ser din projektledare inte bara till att arbetet löper på enligt plan, hen håller dig också informerad om vad du behöver göra – och när.

Stöd och goda råd

När huset är så gott som klart bokar din projektledare datum för kontrollbesiktning och slutbesiktning. Här är det viktigt att du är med, inte minst på kontrollbesiktningen. Kanske hittar du något som verkar vara fel? Då får du själv höra vad besiktningsmannen säger om det. Kontrollbesiktningen görs för att vi ska upptäcka och åtgärda eventuella brister innan slutbesiktningen – så att vi där ska kunna få glädjen att lämna över ett felfritt hus till dig, i linje med vår Nollfelsvision. Efter slutbesiktningen tar din projektledare dig med på en grundlig rundtur i huset. Du får bekanta dig med allt från elcentral till vattenskåp och får med dig ett USB-minne som innehåller husets drift- och skötselråd och övrig dokumentation.

Även efter inflyttning

Vi sa ju att din projektledare finns med under hela husresans gång, och det stämmer även när du flyttat in. För om något händer finns din projektledare kvar för att se till att du får den hjälp du behöver, om inte annat som kunskapsresurs för den som ska göra jobbet. Varje hus vi bygger är ju unikt på sitt sätt, och vem kan det bättre än den som varit med genom hela byggprocessen?

Christian Mogren Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.